avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie, domiciliu...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie, domiciliu...

Buna ziua,
Vreau sa fac cununia civila intr-un viitor apropiat, dar eu am domiciliul in Bucuresti, viitoarea sotie in Focsani.
Din cate am inteles, cununia civila o pot face in bucuresti, pentru ca cel putin unul dintre soti (eu) are domiciliul aici.
Dupa casatorie, cand trebuie sa ne schimbam buletinele, putem face asta la Focsani sau sintem legati de minicipiul unde a avut loc cununia civila?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DreamerA , utilizator 12:30, 24 Iunie 2009
Daca unul din soti nu-si schimba numele, nu-si schimba nici buletinul.
In alta ordine de idei, buletinele le schimbati acolo unde aveti domiciliul.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Am inteles.
Dar daca sotia isi schimba numele, trebuie sa aiba acelasi domiciliu ca si mine?
Nu, nu trebuie sa aiba acelasi "domiciliu legal" .Poate sa-si schimbe numele si sa-si pastreze domiciliul legal actual.
Sa vad daca am inteles cum trebe:
Daca ne casatorim si vrem sa avem acelasi nume, numai sotia trebe sa isi schimbe buletinul (si numele, implicit) si poate face asta in focsani (unde are si domiciliul). eu nu trebe sa imi schimb buletinul.
right? :D
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
DreamerA, utilizator
Ati inteles foarte bine.Ba mai mult, in momentul in care viitoarea dvs. sotie va spune "da" si apoi va semna in Registrul Starii Civile, vechiul buletin/C.I. va fi "perforat" astfel incat in urmatoarele 15 zile , aceasta va fi "obligata/nevoita" sa il schimbe =D>

Alte discuții în legătură

Stare civila - buletin, casatorie pusha13 pusha13 buna ziua. la anu urmeaza sa ma casatoresc eu am domiciliul in bucuresti si viitorul sot in calarasi,sa schimbam buletinul de pe calarasi pe bucuresti nu prea ... (vezi toată discuția)
Acte cununie alonso_first_one alonso_first_one As dori sa stiu si eu ce acte imi trebuiesc la primarie pentru a face cununia civila.Amandoi suntem cetateni romani,si suntem la prima casatorie.Si as dori ... (vezi toată discuția)
Buletin dupa casatorie alynalexandra alynalexandra Buna ziua, m-am casatorit de curand si acum trebuie sa ne schimbam buletinele, cum trebuie sa fac in conditiile in care locuim in apartamentul parintilor mei ... (vezi toată discuția)