avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie de stat

Buna seara.Am si eu o nelamurire.Locuiesc in Spania si am un copil de doi ani si jumatate,as vrea sa solicit alocatia de stat in Romania.Aici nu primim nici un fel de prestatie economica pentru copil si nici nu are rezidenta in Spania deoarece ei considera ca nu am venituri suficiente pentru intretinerea lui.De ce documente am nevoie pentru solicitarea alocatiei in Romania???o pot solicita tinand cont ca el nu figureaza ca si rezident in Spania??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 7 Aprilie 2015
Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii, toti copiii in varsta de pana la 18 ani, iar in situatia tinerilor care au implinit varsta de 18 ani si care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, alocatia de stat pentru copii se acorda pana la terminarea acestora.

Stabilirea dreptului la alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii tipizat depusa de reprezentantul legal, in numele copilului, si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.

Acte necesare:
- cerere tip completata personal;
- certificat de nastere pentru copil - copie si original;
- copie acte de identitate ale ambilor parinti - copie si original;
- copie act de identitate pentru copilul peste 14 ani;
- dosar cartonat cu sina.

Pentru virarea banilor in cont bancar, se va prezenta un extras de cont cu stampila si semnatura bancii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie Emma92 Emma92 Buna seara. As dori si eu o informatie. . Ce acte imi trebuie pt a luat alocatie.. ambii copii sunt nascuti in Spania (vezi toată discuția)
Alocatie de stat otilia321 otilia321 Buna ziua, Va rog sa ma informati cand trebuie depusa cererea de acordare a alocatiei de stat a copilului care in luna august implineste 18 ani dar inca nu a ... (vezi toată discuția)