avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... problema pamant legea 15/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

problema pamant legea 15/2003

buna seara!
am urmatoarea problema legata de un pamint primit prin legea 15/2003...
am primit acest pamint in anul 2008, in baza acestei legi..
am facut toate demersurile necesare pt a incepe constructia casei pe acest pamant, am facut proiectul..am luat avizele necesare si de la primarie autorizatia de constructie apoi am inceput constructia casei in anul 2010...
am turnat temelia casei in pamint....si am oprit lucrarile de constructie la acest nivel, din cauza banillor..
la sfarsitul anului 2011 am prelungit autorizatia de constructie cu inca un an ...dar nu am mai continuat lucrarile de constructie,deci am ramas la stadiul initial.. adica la nivelul temeliei in pamant...
acum ajung la marea mea problema..
la inceputul anului 2014 am aflat cu stupoare ca in urma unei hotarari de consiliu local pamantul primit cu titlu gratuit pe care am inceput constructia a fost dat in baza aceleasi legi 15/2003 unei alte persoane..:O.

acest lucru l-am aflat cu mare intarziere deorece am fost plecat in strainatate..
cand am cerut explicatii mi s-a spus ca a fost o eroare ca nu s-a facut verificare in teren si nu s-a stiut de fundatia turnata...
Cum as putea sa atac aceasta hotarare a consiliului local, sau ce ar trebui sa fac pt a redobandi terenul cu investitia facuta?

va multumesc!

Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
mmv79, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:23, 7 Aprilie 2015
Art.5 al L.15/2003 prevede faptul că beneficiarul trebuie să înceapă construirea în termen de 1 an și să o realizeze cu respectarea prevederilor L.50/1991.
Nerespectarea acestor condiții duce la retragerea dreptului de folosință a terenului, iar consiliul local prin hotărâre, dă acest teren altcuiva. Prin urmare nu aveți ce să mai faceți.din moment ce nu ați respectat condițiile contractului de concesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea15/2003 dociuana dociuana buna ziua, am primit un teren in urma legii 15/2003 tot ce am facut pe el a fost un sant sapat pentru temelie si gardul si vreau sa stiu daca statul are voie ... (vezi toată discuția)
Vecinul a scos pamant de la el din curte si mi-a alunecat terenul si mi-a crapat tencuiala casei peste tot ali77mada ali77mada Buna ziua. Locuiesc intr-o casa construita in 1960. In spatele casei am o bucatica de teren pe lungimea terenului, intr-o parte este de 60 cm iar in partea ... (vezi toată discuția)
Lucrari fara autorizatie negrila negrila cum ma pot sanctiona daca am inceput lucrari de consolidare la casa si am turnat o temelie si pentru o mica terasa. un raspuns la obiect va rog. Imi dau un ... (vezi toată discuția)