Atat dvs. cat si copilul trebuie sa aveti pasaport biometric, pentru a putea intra fara viza in Romania.
Nu stiu ce acte suplimentare va trebuie la granita moldoveana ca sa iesiti cu copilul, ce conditii de iesire au ei pentru minori. Daca are tata in certificatul de nastere puneti intrebari acolo, in functie de situatie s-ar putea sa aveti nevoie de acordul lui atat pentru iesire cat si pentru stabilirea in Romania.
Pentru casatorie trebuie sa aveti pasaportul, certificatul de nasere si un certificat de stare civila de la organele de stare civila din Moldova din care sa reiese ca sunteti necasatorita (sau divortata). Mai trebuie si o adeverinta medicala prenuptiala, o veti lua impreuna cu viitorul sot de la acelasi medic - probabil cel de familie.
Dupa ce va casatoriti cereti permis de sedere pentru reintregirea familiei insa vedeti cum e cu plecarea din Moldova cu tot cu copil. Daca asta
am un copil de 5 anisori care este trecut pe numele meu.
inseamna ca sunteti doar dvs. pe certificatul lui de nastere, e bine.
Daca l-ati facut necasatorita fiind si tata l-a recunoscut interesati-va acolo ce aveti de facut ca sa puteti veni aici cu tot cu micut.