avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman

buna ziua, va rog frumos sa-mi dati un sfat si ajutati-ma. eu sunt moldoveanca, locuiesc in republica moldova, am un copil de 5 anisori care este trecut pe numele meu. intrebarea mea este: vreau sa ma casatoresc cu un cetatean roman, ce acte sunt necesare pentru mine si care sunt pasii??? vreau sa iau si copilu cu mine ce acte iar trebui si copilului ??? si inca o intrebare dupa casatorie ar trebui sa trec granita la 3 luni in tara mea??? va rog frumos sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Artena , utilizator 10:15, 23 Octombrie 2022
Atat dvs. cat si copilul trebuie sa aveti pasaport biometric, pentru a putea intra fara viza in Romania.
Nu stiu ce acte suplimentare va trebuie la granita moldoveana ca sa iesiti cu copilul, ce conditii de iesire au ei pentru minori. Daca are tata in certificatul de nastere puneti intrebari acolo, in functie de situatie s-ar putea sa aveti nevoie de acordul lui atat pentru iesire cat si pentru stabilirea in Romania.

Pentru casatorie trebuie sa aveti pasaportul, certificatul de nasere si un certificat de stare civila de la organele de stare civila din Moldova din care sa reiese ca sunteti necasatorita (sau divortata). Mai trebuie si o adeverinta medicala prenuptiala, o veti lua impreuna cu viitorul sot de la acelasi medic - probabil cel de familie.

Dupa ce va casatoriti cereti permis de sedere pentru reintregirea familiei insa vedeti cum e cu plecarea din Moldova cu tot cu copil. Daca asta
am un copil de 5 anisori care este trecut pe numele meu.

inseamna ca sunteti doar dvs. pe certificatul lui de nastere, e bine.
Daca l-ati facut necasatorita fiind si tata l-a recunoscut interesati-va acolo ce aveti de facut ca sa puteti veni aici cu tot cu micut.
multumesc mult ca mi-ati raspuns...multumesc din suflet
Daca copilul dvs. are tata trecut in certificat aveti nevoie si de sentinta de incredintare a copilului la dvs. eliberata de judecatorie ramasa definitiva. Adeverinta de cutuma se elibereaza de autoritatile din Rep. Moldova de la locul dvs.de nastere sau de la cel de domiciliu si are valabilitatea 3 luni.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
Justitiarul711, utilizator
In certificatul copilului meu NU este trecut numele tatalui.
ok. Casa de piatra!

Alte discuții în legătură

Casatoria cu moldoveanca Asia94 Asia94 Bună sunt romin.si doresc săma căsătoresc cu o moldoveancă. Ce acte îi trebui ei.. pentru ane căsători ...si daca după casatorie trece in familia ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria ... Adevar2 Adevar2 Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria cu un român și de ce acte am nevoie. Buna ziua!Am cunoscut un român pe internet și am ... (vezi toată discuția)