avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea nr. 71/2015 reglementeaza salarizarea tuturor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea nr. 71/2015 reglementeaza salarizarea tuturor angajaților la nivelul fostei trepte I?

În Monitorul Oficial nr. 233 de ieri a fost publicată Legea nr. 71/2015 pentru aprobarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Alineatul 5^1, nou introdus la art. 1 din OUG nr. 83/2014, are următorul cuprins:
(5^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2), personalul din aparatul de lucru al Parlamentului şi din celelalte instituţii şi autorităţi publice, salarizat la acelaşi nivel, precum şi personalul din cadrul Consiliului Concurenţei şi al Curţii de Conturi, inclusiv personalul prevăzut la art. 5 din aceste instituţii, care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază şi al sporurilor mai mici decât cele stabilite la nivel maxim în cadrul aceleiaşi instituţii sau autorităţi publice pentru fiecare funcţie/grad/treaptă şi gradaţie, va fi salarizat la nivelul maxim dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.


Să înțeleg de aici că toată lumea care este salarizată la nivelul fostelor trepte 2 și 3 va fi salarizată, cu începere de luna viitoare, la nivelul fostei trepte 1? Chiar și cei care au promovat în grad profesional acum câteva luni? (sigur că răspunsul la ultima întrebare ar fi ”da” pentru că legea nu distinge).

Mulțumesc pentru opiniile dvs.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Se pare ca nu toata lumea , au avut grija sa se refere numai la angajatii Parlamentului si a altor institutii salarizate la fel , deci cei din Primarii nu prea au sanse . Este doar o parere , legata de acest aspect dupa citireaLegii71/2015 . BINE AR FI SA MA INSEL !
Vă mulţumesc frumos!
Ba eu sunt de parere ca toata lumea va beneficia de aceasta lege, inclusiv cei din primarie. O sa aduca pe toata lumea la treapta 1. O sa-i diferentieze doar sporul de vechime si eventual cel de conducere. Mai greu va fii pentru cei care deja sunt la treapa 1 si care de fapt nu vor primi absolut nimic la salariu. Macar de s-ar inventa sporul de fidelitate...:D
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
Justitiarul711, utilizator
Nu cred ca este asa... la fiecare treapta de salarizare exista un mim. si un maxim(ex. min=975 - max=1381)... asa ca eu opinez ca se refera la maxim din grila unde se afla.....adica daca este la treapta II si este cu salariul din grila la mijlocul intervalului(ex.1178) ... se poate acorda maxim daca isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii cu un salariat care are maxim din grila la acea treapta. Mai greu o fi la un control al curtii de conturi sa documentezi ca isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
De Legea 71/2015,beneficiaza toti functionarii publici care au vechime pe gradul profesional de minim 3 ani(trebuie indeplinite conditiile de vechime pe gradul respectiv) si nu au putut promova datorita disparitiei treptelor si nu au putut trecere de la o treapta la alta ,cei pentru care nu exista procedura de trecere de la o treapta pe alta si au ramas pe fostele trepte 3 sau respectiv 2 .

Alte discuții în legătură

Salarizare gabriel961 gabriel961 Bună ziua. Am promovat acest an în funcţia de inspector superior. Salarizarea mea ar trebui să fie la maximum de la acest grad, având vechimea de 33 de ... (vezi toată discuția)
Salarizare mirelaserban mirelaserban care este legea care reglementeaza salarizarea la nivel maxim a functionarilor in 2015 si daca o treapta nu a fost data la timp ce se poate face in acest ... (vezi toată discuția)
Promovare presi presi ordonanta de urgenta nr. 57/ 2015 art. 4 alin. 4) În cazul funcționarilor publici nou-încadrați sau promovați, nivelul de salarizare în plată pentru ... (vezi toată discuția)