Bunicul meu a facut contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiicei lui cea mica si ginerelui acum 11 ani. In 2011, fiica a decedat iar batranul a ramas in casa cu ginerele cu care nu se intelege. Acum 2 saptamani ginerele l-a agresat fizic pe batran, drept urmare a fost scos un certificat medico-legal din care rezulta urme de violenta. Batranul doreste desfiintarea contractului de vanzare cumparare, insa intrebarea este care este cea mai sigura si mai rapida cale: proces penal pentru agresiune urmat de proces civil sau doar proces civil cu dovada agresiunii? Credeti ca apelarea la un mediator in prima faza poate rezolva problema? precizez ca am avut discutii cu ginerele in care i-am propus sa ii dam o suma de bani pentru a renunta la dreptul sau (sa anulam contractul) si a refuzat, insa este posibil sa fie o strategie de a obtine mai multi bani. daca aveti nevoie de detalii din contractul de vanzare-cumparare sau din certificatul medico-legal va rog sa imi spuneti.
cel mai sigur este sa promovati actiune de reziliarea contractului cat este bunicul in viata, altfel nu mai aveti acest drept. doar instanta poate rezilia contractul
formulati si plangere penala daca aveti certificat medico-legal
Ceertificat medico-legal
cypyk
pe data de 24 mai am fost agresat fizic si verbal de un individ. in urma acestui fapt m-am prezentat la sectia de politie si am depus plagere pentru amenintare ... (vezi toată discuția)