avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfiintare contract de vanzare-cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfiintare contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua,

Bunicul meu a facut contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiicei lui cea mica si ginerelui acum 11 ani. In 2011, fiica a decedat iar batranul a ramas in casa cu ginerele cu care nu se intelege. Acum 2 saptamani ginerele l-a agresat fizic pe batran, drept urmare a fost scos un certificat medico-legal din care rezulta urme de violenta. Batranul doreste desfiintarea contractului de vanzare cumparare, insa intrebarea este care este cea mai sigura si mai rapida cale: proces penal pentru agresiune urmat de proces civil sau doar proces civil cu dovada agresiunii? Credeti ca apelarea la un mediator in prima faza poate rezolva problema? precizez ca am avut discutii cu ginerele in care i-am propus sa ii dam o suma de bani pentru a renunta la dreptul sau (sa anulam contractul) si a refuzat, insa este posibil sa fie o strategie de a obtine mai multi bani. daca aveti nevoie de detalii din contractul de vanzare-cumparare sau din certificatul medico-legal va rog sa imi spuneti.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:41, 8 Aprilie 2015
cel mai sigur este sa promovati actiune de reziliarea contractului cat este bunicul in viata, altfel nu mai aveti acest drept. doar instanta poate rezilia contractul

formulati si plangere penala daca aveti certificat medico-legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)
Ceertificat medico-legal cypyk cypyk pe data de 24 mai am fost agresat fizic si verbal de un individ. in urma acestui fapt m-am prezentat la sectia de politie si am depus plagere pentru amenintare ... (vezi toată discuția)
Act proprietate cu uzufruct viager - se poate strica ? Kolosal Kolosal Buna ziua ! In urma unor evenimente petrecute in familie bunicul meu a luat decizia de a strica actele de proprietate facute pe casa fiicei si actualului ... (vezi toată discuția)