avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dovada cu drept circulatie - suspect de a fi condus cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dovada cu drept circulatie - suspect de a fi condus cu alcoolemie peste 0,8

Buna ziua ,

Acum aprox 2 sapt , am ramas in pana cu masina pe o strada necirculata , am pus avariile , am sunat pe cineva sa vina dupa masina , si in asteptarea persoanei , am consumat alcool alaturi de inca 2 pers care se aflau in masina .

A aparut un echipaj de politie , ne-a indentificat , mi-a cerut si permisul ( desi eram in afara masinii toti 3 ) , si vazand sticle de alcool m-au condus la sectie . Acolo mi-a fost pusa fiola desi eu nu eram la volan si nu am fost oprit in trafic .

A iesit o alcoolemie de 0,8 in aer . Am fost chemat dupa cateva zile la sectie , unde mi-a fost adus la cunostinta ca incepe urmarirea penala , si m-au rugat sa predau permisul . Agentul constatator a dat declaratie in care sustine ca m-a oprit trafic .

Ce se poate face in situatia de fata ? Pot cere testul poligraf pentru agentul mincinos ? Pot cere o dovada cu drept de circulatie pana la finalizarea procesului ? Mentionez ca cele 2 persoane care se aflau cu mine au dat deja declaratie in care sustin clar ca eram in afara masinii si sunt dispuse sa faca testul poligraf .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:44, 10 Aprilie 2015
Se vor continua cercetarile si pana la finalizare o sa aveti dreptul de a conduce suspendat, nu puteti obliga pe nimeni la testarea poligraf.
Cereti dovada deoarece daca sunteti nevinovat va sunt incalcate drepturile civile si se incalca si prezumtia de nevinovatie daca aveti si martori in aparare.
Sper ca nu ati fost pacaliti sa declarati cumva ceva din care sa rezulte ca cine stie cum, ati fi totusi vinovat...conform declaratiilor...

Sunt sanse sa se ajunga la poligraf cu martorii si dvs. daca veti fi de acord.

Ma gandesc ca poate ar trebui facuta si o plangere penala impotriva politistului daca tot va fi sa fie scandal...
Macar sa fie total...
Dar...mai asteptati un pic.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un avocat din localitatea rm sarat sau buzau care sa ma reprezinte in instanta vionel vionel Subiect: am fost oprit in trafic de doi agenti ai politiei rurale BOLDU din jud. BUZAU si acuzat pe nedrept ca am consumat bauturi alcoolice ION ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi recuperez permisul inapoi acest fiindu`mi ridicat in mod abuziv ggabriell ggabriell Buna seara ma numesc Gabriel si am si eu o mare problema..sper sa nu va plictisesc.. asadar sa incepem.. In data de 03.11.2008 am venit din oras insotit de ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit in trafic de doi agenti ai politiei rurale boldu din jud. buzau si acuzat pe nedrept ca am consumat bauturi alcoolice vionel vionel ION GEORGE-CRISTIAN Dovada de retinere a permisului de conducere auto seria DDA nr.137158 mi-a fost eliberata in baza procesului verbal de contraventie nr ... (vezi toată discuția)