este posibil sa vina o executare silita pentru o despaguire de drumuri de 3 ani de zile mai exact din 23-03-2012 mai ales ca legea nu mai este i vigoare
Buna ziua,
Intrebarea dumneavoastra este putin lacunara. Prin "despagubire de drumuri" se intelege cumva obligatia de plata a tarifului de utilizare a drumurilor din Romania, ca urmare a neachitarii rovinietei si depistarii dumneavoastra pe un sector de drum unde o atare taxa era obligatorie ?
Daca da, atunci inseamna ca la un moment dat vi s-a intocmit un proces verbal de sanctionare prin care vi s-a stabilit aceasta obligatie de plata. Procesul verbal necontestat in instanta sau contestat si confirmat de instante, constituie titlu executoriu care trebuia pus in executare in termen de 3 ani de zile.
Ce e drept, din cunostintele mele, tariful de despagubire a disparut odata cu modificarile legislative din anul 2012, iar fiind vorba de o lege contraventionala mai favorabila, aceasta poate retroactiva, sens in care obligarea dumneavoastra ar fi nelegala, si ati putea formula o contestatie la executare.
Ramane insa de vazut ce sorti ati avea pe calea acestei contestatii atat timp cat nu ati contestat procesul verbal, acela fiind din punctul meu de vedere, cadrul procesual unde ar fi trebuit sa invocati abrogarea acestui tarif si intervenirea astfel a unei legi contraventionale mai favorabile.
Amenda rovinieta
ispasdina
Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)