As dori sa stiu daca este normal ca banca sa refuze la plata un cec care are o mica modificare la suma in litere, avand in vedere ca se intelege destul de clar suma in litere, iar suma in cifre, conturile, restul sunt corecte si clare, iar la aceasta fila cec am atasat si un proces verbal prin care clientul ne imputernicea sa completam cecul in cazul nerespectarii obligatiilor financiare.
Da, exista o Norma recenta a BNR care reglementeaza aceasta situatie si interzice primirea la plata a unor instrumente bancare in care exista modificari de genul celei exemplificate de dvs.
Dati o cautare in Avocatnet la legislatie si cautati Norme BNR. Sper sa o gasiti
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Fila cec
ContSters111614
Buna ziua.As dori daca se poate un raspuns:acum mai bine de un 1 an am trimis marfa la un client care in schimbul ei a trimis o fila cec in alb doar semnata ... (vezi toată discuția)
Cec si bilete la ordin
Cent
Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)
Cec in alb
hanibal
Nelamurirea mea se refera la corelarea dintre art. 14 si art. 84 pct. 3 din legea cecului.
Pe de o parte, art. 14 pare sa permita emiterea cecului asa-zis ... (vezi toată discuția)