o familie formată din două persoane, din luna Noiembrie 2013 şi până-n prezent a consumat doar 1 m.c. de apă rece, contorul indică acelaşi index, asociaţia a verificat contorul, a pus să fie înlocuit, dar consumul este acelaşi, familia motivează că, aduce apă cu bidoanele de 10 litri de la cişmea, spală rufe, menaj, necesităţi, şi folosesc apă adusă de la cişmea.
Întrebare: chiar dacă această familie foloseşte apă adusă de la cişmea, poate fi pusă la plata apei menajere care se scurge din proprietatea acesteia, pe canalul comun?
Teoretic poate fi pusa la plata utilizare scurgere generala
Problema legala consta in temeinicia valorii impuse,avand in vedere ca nu exista aparat de contorizat apa menajera individuala
Daca proprietarul motiveaza lipsa consumului pentru ca nu foloseste apa din reteaua blocului, va sugerez sa-l debransati de la apa. Cu acceptul proprietarului taiati conducta de alimentare inainte de apometrul pe care-l are, blindati teava in casa lui sau la vecin in functie de amplasarea acesteia. Asa sunteti sigur ca nu consuma apa din reteaua blocului. Proprietarul nu ar avea de ce sa se opuna acestei operatiuni atat timp cat spune ca nu are nevoie de apa din retea.
Pe factura furnizorului nostru de apa, avem tarif seoparat pentru canalizare, pret diferit... Asa ca puteti sa estimati, sa stabiliti in comitet cat poate fi suma pe o persoana si sa o treceti acelei familii pe lista de plata lunara proportional cu numarul de persoane din acel apartament.
din cite stiu si eu canalul se plateste proportional cu apa consumata pe factura . Degeaba vreau eu sa il pun pe X sa plateasca ceva ca nu am cum sa dovedesc ca el consuma sau foloseste canalul cu atita apa .De aia s-a trecut la plata apei si canalul tocmai sa nu isi faca unii griji cate apa se scurge prin canal
Atita timp ca apometrul este omologat si sigilat nu cred ca este problema cuiva cita apa consuma X sau Y .poate eu sunt plecat toata ziua de acasa si nu fac consum . Chestia cu consumul se poate verifica si la alte familii sa se vada daca nu exista pierderi sau furturi .Eu stau la 10 si string apa de ploaie sa o folosesc in gospodarie , nu cred ca este problema cuiva . Apa de ploaie este trecuta pe factura apa nova ca apa fluviala .
Pe factura furnizorului nostru sunt trei pozitii:
- apa rece consumata (conform apometrului la intrarea in bloc)
- canalizare (aceeasi cantitate de apa care intra in bloc)
- apa pliviala (stabilita in functie de cantitatea de precipitatii din luna respectiva pe metru patrat ce se inmulteste cu suprafat terasei sau amprenta blocului)
Asa ca daca un proprietar nu consuma apa din retea dar aduce apa din fantan sau din garla in apartament, tot are de plata pentru canalizare si apa pluviala.
Omul a explicat ca aduce apa cu bidonul dar aceasta apa se scurge pe canalizare. Apoi apa pluviala nu depinde de consumul nimanui iar ploaia nu poate fi inca oprita deocamdata.
De aceea prin aproximare, comparatie cu altii, prin buna intelegere... si cel ce are "zero" pe apometru, va putea plati ceva, pentru canalizare si apa pluviala.
Apa meteorica
omul70
Furnizorul de apa a solicitat plata apei meteorice de doua ori pe an, apa fiind in m.c. si la pretul apei de canalizare. Care e modalitatea de repartizare a ... (vezi toată discuția)