avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie alimentara

Am divortat anul trecut.Fostul sot a facut apel la hotararea de divort , drept urmare nici pana acum nu mi-am putut schimba numele , in sedinta din 2 aprilie a.c. solutia pe scurt a fost urmatoarea:
Tip solutie: Ia act de renunţarea la apel
Solutia pe scurt: Dec. 417 Ia act de renunţarea apelantului la calea de atac a apelului. Cu recurs în 30 zile de la comunicare, recurs ce se depune la Tribunalul Gorj. Pronunţată în şedinţa publică din 02.04.2015
Acum , intrebarile mele sunt:
1. pot sa depun o cerere de majorare a pensiei alimentare , pentru ca in hotararea jud. de anul trecut era calculata pensia la 1/4 din minimul pe economie , iar acum fostul sot lucreaza , iar la noul loc de munca ii ia in calcul aceea suma de 159 lei , cerere pe care sa o depun acum sau sa astept sa-mi ajunga aceea hotarare???
2.Am doi copii , baiatului de peste 18 , care isi continua studiile , nu a primit pensie alimentara de anul trecut din mai 2014 pana acum in februarie2015 , cum poate sa-si recupereze acele sume?
3.Cererea de majorare o depun la Tribunal sau la Judecatorie?
Cel mai recent răspuns: anacalina , utilizator 19:41, 14 Aprilie 2015
Faceti cat mai repede cerere de majorare, sumele majorate se vor plati de la data depunerii actiunii deci actionati cat mai curand, se depune la judecatoria unde au beneficiarii domiciliul, baiatul major trebuie sa faca cerere in numele lui, nu mai faceti d-voastra pt el.

Daca pentru perioada in care baiatul major nu a primit pensia exista hotarare judecatoreasca cu suma de primit, puteti recupera sumele apeland la un executor judecatoresc, daca nu exista hotarare judecatoreasca atunci sa ceara in instanta pensia, va primi de la data de la care dep[une cererea la judecatorie.
Multumesc pentru raspuns.
Dar , trebuie sa cer sa se calculeze pensia alimentara sub forma de procent? adica procent dintr-un net...sau o sa-mi dea la fel o suma ca si in vechea hotarare??

-In cererea de majorare pot sa trec cele doua articole din C. fam. art.44 si 94 , mai sunt valabile ?
-Cererea de majorare a pensiei alimentare e scutita de taxa de timbru?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puteti cere procent din venitul net, ulterior veti vedea ce veti primi, eu n-am platit taxa de timbru si nu mi-au cerut pentru majorare pensie intretinere. Nu trebuie sa scrieti neaparat articolele din lege.
Multumesc ,mai am o intrebare la termenul care va fi stabilit pot sa formulez o cerere in care sa specific sa se judece in lipsa? Locuiesc si lucrez la o distanta de 300 km .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă nu vrea să plătescă, cum îl determin să dea pensia ... DeliaMateescu DeliaMateescu Dacă nu vrea să plătescă, cum îl determin să dea pensia alimentară copilului? Nu are contract de muncă și susține că nu muncește. (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu dragos_bdi dragos_bdi Buna ziua, As avea nevoie de un ajutor pentru a intelege exact cum vor decurge lucrurile de acum incolo. In prezent am un venit net de 800 de ron. La ... (vezi toată discuția)