avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil este obligatoriu sa platesti impozitul pe venit?sunt pfi-medic
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
dinuiulia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:05, 14 Aprilie 2015
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venoturi din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata impozitului pe venit sau a contributiilor de asigurari sociale, singura conditie fiind existenta veniturilor, asa cum am precizat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil coke20004 coke20004 Daca la incepul anului 2014 am depus declaratia 220 cu un profit care nu ma obliga sa depun d600 si acum la sfarsitul anului depasesc am inteles ca sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului danutzam danutzam buna ziua, as dori sa stiu ce anume si unde tb sa platesc k sa beneficiez de indemnizatie.mentionez ca sunt persoana fizica si nu lucrez si daca imi platesc ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil fara a fi lucrat elenutza_12 elenutza_12 Buna ziua, Cum pot beneficia de indemnizatie crestere copil fara sa fiu angajata? Exista posibilitatea de a-mi plati singura contributiile sociale ? (vezi toată discuția)