avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stalpi curent pe teren privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stalpi curent pe teren privat

Buna seara,

Detin un teren la tara si pe un sfert din el, la strada, se afla 3 stalpi de inalta tensiune si 2 transformatoare. integral pe terenul meu. sunt astfel pozitionate aceste repere incat imi este imposibil sa intru pe teren cu vreo masina sau utilaj, nu am pe unde.

detin terenul de o luna, deci sunt proaspat proprietar. intrebare: pot obliga renel sa isi mute stalpii ? sau pot obtine despagubiri de la ei pentru folosirea terenului meu proprietate privata ? o reducere la factura de curent, ceva ?

a castigat cineva un proces pe aceasta tema ?
Cel mai recent răspuns: Ana Doroftei , utilizator 14:46, 4 Aprilie 2024
Puteti solicita proprietarului stalpilor/transformatoare chirie aferent teren ocupat
am vreo sansa sa obtin aceasta chirie fara proces ?
Stalpii sunt de medie tensiune, de inalta tensiune sunt pe camp. Furnizorul de energie este acum privat iar daca detine bunuri pe o alta peoprietate privata atunci se poate solicita o chirie. Este si cazul antenelor GSM, eolienelor, etc
am vreo sansa sa obtin aceasta chirie fara proces ?
Sunt mai multe întrebări;-n- la data când ați cumpărat v-ați asumat această situație(ați văzut stâlpii de la început și ați acceptat situația), Vechiul proprietar a dobândit vreo despăgubire pt. acești stâlpi, aceștia sunt amplasați înainte de 2007(L.13/2007- sunt 2 categorii de titulari ai dreptului de proprietate- cei care au avut amplasate aceste rețele înainte de 2007 și rețele amplasate după intrarea în vigoare a acestei legi).
Sunt stâlpi care susțin rețele de interes public sau privat?
Se poate obține, devierea și amplasarea acestor stâlpi , cheltuielile pt. executarea lucrărilor fiind stabilite pe considerente obiective, prin noua lege L.123-2012(până în prezent devierea o plătea cel care solicita acest lucru)
De bună voie, nu prea văd ca aceste firme să accepte să plătească dar puteți să le faceți o notificare în acest sens. Vedeți în acest sens și art. 12 pct. 5-6 a L.123/2012

Alte discuții în legătură

Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)
Cabluri de tensiune de la electrica trec prin proprietate. GermanAlex GermanAlex Am o proprietate de cateva hectare prin care trec cabluri de tensiune pe stalpi de la Electrica. Din cauza aceasta am probleme cu vanzarea anumitor loturi, iar ... (vezi toată discuția)
Taxa pe silp pe un teren privat craciunescuion craciunescuion Contact EE <contactee.ro@enel.com> To 'craciunescu_ionel@yahoo.com' Today at 11:52 AM Stimate domnule Craciunescu Ion, Va transmitem acest e-mail ... (vezi toată discuția)