avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan fara drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan fara drum de acces

Buna ziua,

Sunt in situatia in care Primaria B. sa elibereze tituri de proprietate pe terenurile detinute de bunicii-parintii mei de peste 40 ani si as dorii sa construiesc pe acea bucatica de teren. Specific urmatoarele:

1. Terenul a fost trecut in vechile registre agricole ca fiind gradini.
2. drum de acces este trecut in acele registre ( deci titlul de proprietate nu v-a contine si drumul )
3. Ne-am interesat la primarie ce ar trebui sa facem pentru a putea construi si ne-a spus ca daca indraznim sa ridicam fara aprobare ne-o va darama si ca oricum nu vom putea obtine certificat de urbanism si aprobare de constructie din partea lor!
4. Suprafata terenului este de 350 mp = 16 ml (latimea) x 20 ml(lungimea), drumul are o latime de 3.20 ml, iar distanta de la strada principala pana la teren este de 80 ml.

Putem incadra intr-un fel acest drum astfel incat primaria sa ne poata da dreptul de constructie pe acel teren?


As anexa o poza ca sa puteti intelege mai bine, dar nu stiu cum...
:">
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:31, 16 Aprilie 2015
Daca refuza in mod nejustificat sa va dea autorizatia, desi va incadrati, va puteti adresa instantei sa ii oblige sa emita autorizatia de construire.
n-ar fi chiar nejustificat.... inca nu s-au facut actele de proprietate - daca drumul v-a fi trecut ca drum de servitute - trecere (macar pietonala), atunci ne vom putea adresa instantei?

numai ca am citit in codul civil.. ca acest drum - poate fi numit drum de servitute pe o lungime maxima de 50 m... iar noi am avea 80 m... si problema ar putea fi la aprobarile de la pompieri... si atunci?!
Un drum de servitute nu are dimensiuni stabilite prin cod civil sau vreun alt act. Singura condiție , cu privire la dimensiuni se referă la faptul că trebuie să asigure un deplin acces la imobile, (ceeace ar însemna 3,5-4mlățime-regulament local de urbanism), iar lungime trebuie să asigure accesul de la drumul public până la imobilul respectiv(ca lungime poate să aibă și 1km.-dacă imobilele care îl folosesc sunt dispuse pe 1km.)
În privința Autorizației de construire, faceți d-voastră o cerere de eliberare a unui Certificat de urbanism în vederea emiterii autorizației și în funcție de ce va scrie în certificat, veți proceda ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latimea drumului de acces vizitator_buc vizitator_buc Buna ziua, este pentru prima oara cand foloesc acest forum...daca ar putea cineva sa ma lamureasca in cateva cuvinte despre autorizatia de constructii a unei ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute nickola nickola Buna ziua! Spuneti-mi va rog,daca intr-un ctr.de vanzare cumparare casa din 2008,nu s-a precizat clar ca in urma dezmembrarii intre cele 2 loturi exista ... (vezi toată discuția)