avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lupta impotriva reclamelor agresive puse in usa si pe ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lupta impotriva reclamelor agresive puse in usa si pe clanta usii

Buna ziua
Cunoasteti vreo lege care sa stopeze firmele (de la reclame de pizzerii pana la reclamele companilor mari) sa nu mai puna in mod agresiv zilnic tot felul de reclame "fluturasi" in usa sau pe clanta?
Aceste firme au voie sa puna reclame in usa oamenilor?
Sau cei care le distribuie? Au voie?
Eu una m-am saturat sa gasesc zilnic asemenea mizerii pe usa sau in fata usii !
In fiecare zi de luni pana duminica suntem deranjati la interfon de tot felul de tineri nespalati sau tropaie pe scara blocului punand reclame la usi.
Iar femeia de servici e disperata.
La parterul blocului, exista cutie postala, exista si un dulap cu rafturi pentru a se pune reclame.
Nu vor sa puna reclame in cutii postale nici in acel dulap. Vor neaparat in usi.
De parca eu ma hranesc neaparat cu pizza cu chimicale.
Usa e proprietatea mea. Clanta usii mele e proprietatea mea. Spatiul din fata usii mele (desi e spatiu comun) e proprietatea mea deoarece am platit zugraveala pt acest spatiu la asociatia de bloc.
Eu nu am facut contract de publicitate cu firmele sa-mi puna reclame la usa.
Consider ca este un abuz.
Cui sa ma adresez? Politiei Locale ? Primariei?
Politia poate sa amendeze aceste firme si pe carausii lor care ne terorizeaza zilnic cu reclame?
Aceste firme "cu manageri destepti", decat sa cheltuie bani cu tiparirea de tone de reclame care ajung la gunoi in secunda doi, mai bine ar dona banii persoanelor sarace.
Reclamele in usi: bani risipiti degeaba, mizerie in blocuri si pe strazi, peturbarea linistii....

Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 17:54, 17 Aprilie 2015
Prin fluturasii respectivi firmele isi fac reclama
Cetatenii care depun acele reclame,desfasoara o activitate cinstita pentru a-si putea castiga sursa necesara existentei
Usa e proprietatea mea. Clanta usii mele e proprietatea mea. Spatiul din fata usii mele (desi e spatiu comun) e proprietatea mea deoarece am platit zugraveala pt acest spatiu la asociatia de bloc.

In parte aveti dreptate
Spatiul din fata usii dvs nu este proprietatea dvs este parte comuna chiar daca toti proprietarii contribuie la intretinerea si reparatia acestuia
Nu inseamna ca daca ati platit zugraveala la parte comuna ,aceasta constituie proprietatea dvs
Politia,primaria,nu au in competenta sa urmareasca cetatenii care fac reclama la n firme
Cel mai la indemana,mai ales ca aveti interfon -este sa nu mai fie permis accesul in scara
Pe mine altceva ma ingrijoreaza, ca eu lipsesc uneori cu saptamanile de acasa. Ca acei fluturasi sunt niste flag-uri care semnaleaza lipsa mea prelungita din apartament! Deci nu stiu daca cel ce mi-l pune vrea sa-mi vanda ceva sau sa-mi ia ceva. Cred ca doar o intelegere a tuturor locatarilor de pe scara, de a nu deschide strainilor, este solutia. Solutie care, in cazul meu, nu a functionat. :(
Politia nu poate decat sa-i legitimeze ,urmand ca cel care a cerut inerventia politiei sa deschida proces pt tulburare de proprietate .
Solutia folosita personal e sa rog persoana/persoanele respective sa paraseasca spatiul atunci,pe moment deoarece este proprietate privata si bineinteles ca nu se executa dupa care scot telefonul si sun la politie sa vina sa-i scoata ; auzind acestea persoanele respective o 'sterg' de frica luari la ochi de politie ;daca vine politia ii legitimeaza si:
-comunica firmei pt care lucreaza ca angajatul X are o reclamatie cu privire la munca prestata - daca angajatul are ceva inscris cu firma;
-comunica la ITM ca persoana X presteaza fara inscris - aici se lasa si cu amenzii - daca angajatul nu are inscris cu firma ;
-intr-un caz persoana cu publicitatea a chemat politia dar a insotit-o pe aceasta pana la iesirea din bloc ,la cererea mea .
De cand aplic metoda am observat diminuarea hartiilor .
Cei care pun reclame se furiseaza in spatele unei persoane care a deschis/i s-a deschis usa , oricum intra - legal sau ilegal . Intodeauna 'publicistii' declara ca usa le-a fost deschisa de cineva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclame in usa acces apartament EugeniaG EugeniaG Buna ziua Ne confruntam cu urmatoarea problema: o multime de furnizori, firme, isi fac reclama atarnand in clantele usilor, ori bagand in deschizatura usii, ... (vezi toată discuția)
Reclamele din cutia postala sau cele agatate de usa apartamentului aeg aeg Am fost plecata pentru 6 saptamani de-acasa si la intoarcere am gasit cutia postala de la parterul blocului, infundata cu fel de fel de reclame, iar ... (vezi toată discuția)
Coafor la parterul blocului...probleme cu proprietatea comuna ContSters367741 ContSters367741 Buna ziua, de ceva vreme s-a deschis un coafor la parterul blocului. Zilnic zeci de persoane tranziteaza prin scara blocului si deranjeaza. Tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)