Buna ziua,
În decembrie 2010 am nascut, tatal fiind cel care a fost in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani. Acum in aprilie 2015, copilul a fost diagnosticat cu autism grad I.
Va rog sa-mi spuneti daca eu ca mama pot intra in acest moment in concediu de crestere a copilului cu handicap pana la varsta de 7 ani.
Va multumesc.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:
a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a);
b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;
c) oricand, incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile prevazute la lit. a) si b), dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) si (6).
...
2. Asadar puteti beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani daca aveti certificat de handicap pentru copii iar in ultimele 12 luni ati fost salariata.