in cazul mortii mele sau a sotului meu copilul acestuia din alta casatorie are dreptul la vreo cota parte din bunurile mele dinainte de casatorie(bunuri mobile sau imobile)? dar la o cota dintr-o mostenire din partea parintilor mei care a fost dobandită in timpul casatoriei?
Daca muriti dvs inaintea sotului, acesta devine mostenitor al dvs si la decesul sotului, fiul din alta casatorie va avea dreptul sa ridice pretentii asupra a tot ce inseamna patrimoniul sotului, la decesul acestuia. Nu stiu sigur daca bunurile transferate pe o firma pot fi revendicate ca si mostenire. As fi curios sa aflu
Daca bunurile se regasesc in patrimoniul unei societati comerciale ele nu pot face obiectul mostenirii, insa partile sociale/actiunile la acea societate da.
Daca unul din asociati decedeaza, celalt preia automat restul de actiuni sau se inscriu la masa succesorala? Exista vreo metoda prin care celalt asociat sa preia automat actiunile? Multumesc pentru raspuns chiar daca sint offtopic fata de ce se discuta aici.