avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mostenire societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mostenire societate comerciala

Buna ziua,
Detin, impreuna cu sotul meu o firma, de aproximativ 4 ani. Am un baiat in varsta de 24 ani, rezultat din prima casatorie. Dar actualul meu sot este de acord sa faca un act notarial prin care sa stipuleze ca: in caz ca mie si sotului meu ni se intampla ceva (accident, deces etc.) sa preia fiul meu tot patrimoniul firmei. Cum se poate face acest lucru, ce acte trebuie pentru procedura?
Va multumesc!
Aurelia Butiurca
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 17:52, 3 Iunie 2010
Tetament incheiat inaintea notarului.
Va multumesc pentru raspuns. Asa o sa facem.
Inca o intrebare, daca imi permiteti.
Trebuie sa fie si fiul meu prezent la notar pentru testament? Deoarece el se afla in Italia.
Va multumesc anticipat!
În cazul în care vi s-ar întâmpla ceva, fiul dvs. nu poate moşteni patrimoniul societăţii. Din momentul înmatriculării, societatea devine persoană juridică (deci o persoană distinctă de asociaţii - persoane fizice care au constituit-o), iar patrimoniul aparţine societăţii, nu asociaţilor.
Fiul dvs. va dobândi prin succesiune părţile sociale deţinute în prezent de dvs. şi de soţul dvs., devenind astfel asociat.
E necesar însă ca actul constitutiv al societăţii să prevadă posibilitatea continuării existenţei / funcţionării cu moştenitorii. În caz contrar, societatea se va dizolva şi doar atunci activul rămas după plata creditorilor va reveni fiului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa - intrebare legata de testament bucdm bucdm Detin o casa si am un singur baiat, casatorit legal. In mod normal, dupa decesul meu si al sotiei mele, baiatul va mosteni casa. As dori insa sa las prin ... (vezi toată discuția)
Preluare firma actionar decedat catiursu catiursu Buna ziua, Mama mea detinea o firma cu un capital social de 200 lei (20 parti sociale). Mama a decedat in Aprilie 2012 si am inceput succesiunea pentru firma ... (vezi toată discuția)
Eu și soțul vrem să ne facem testament la notar unul în favoarea celuilalt, are valoare juridică? meea72 meea72 buna ziua!eu si sotul vrem sa ne facem testament la notar unul in favoarea celuilalt,are valoare juridica?este recunoscut?nu avem copii,doar sotul din prima ... (vezi toată discuția)