avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare firma actionar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare firma actionar decedat

Buna ziua,
Mama mea detinea o firma cu un capital social de 200 lei (20 parti sociale). Mama a decedat in Aprilie 2012 si am inceput succesiunea pentru firma (notarul a facut actul pentru 2/8 sotul si 3/8 fata si 3/8 fiul, din 20 de parti sociale). Nu am putut prelua firma, de la Registrul Comertului ne-au spus ca partile sociale nu sunt divizibile, deci actul de mostenire nu este corect. Cum poate reface notarul actul pentru a fi in regula? Se poate face un act de partajare a partilor sociale de catre notar. Si care sunt documentele necesare pentru preluarea firmei. Mentionez ca intre timp, a decedat si tatal meu.
Multumim anticipat pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:33, 28 Ianuarie 2013
Buna ziua,

societatea trebuie sa intre in dizolvare pentru ca ea nu mai are asociati. Dvs, in calitate de mostenitori, veti prelua patrimoniul societatii ( atentie, veti prelua si datoriile ) dar nu puteti sa preluati societatea in sine.

Avocat Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma- cum se stinge persoana juridica? pop sorin pop sorin Buna ziua. Legat de un SRL, care este procedura prin care se stinge persoana juridica? Asociatul unic a decedat, astfel succesorii vor sa lichideze ... (vezi toată discuția)
Capital social srl crash crash Avem un SRL cu un capital social de 200 lei. Majorăm capitalul social prin aport in natura cu un imobil, printr-un act aditional, autentificat la notar. ... (vezi toată discuția)
Decesul unui asociat al firmei CsatariRobert CsatariRobert Daca un asociat a decedat si a mai ramas doar unul care sunt urmarile? Firma are datorii neincheiate cu statul. Firma cand ajunge la pragul falimentului? Si ... (vezi toată discuția)