avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract vanzare cumparare

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un teren pe care "proprietarul" il are ipotecat la banca si vreau sa facem un precontract semnat doar de mine si de proprietar fara prezenta bancii sau a notarului.In acest precontract doresc sa stipulez un termen limita de ridicare a ipotecii in vederea incheieri contractului final si faptul ca trebuie sa-mi inapoieze suma de bani platita ca si avans la incheierea precontractului daca din anumite cauze independente de vointa oricarei parti nu se poate incheia contractul final.Are vreo valoare acest precontract doar cu semnatura mea si a proprietarului?Mai pot recupera suma de bani platita ca si avans?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:45, 16 Aprilie 2015
Nu are nicio valoare daca nu este incheiat in forma autentica la un notariat.
Precontractul produce efecte juridice si fara notar.
Va trebui insa sa va judecati si sa se analizeze contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament alinaragazza alinaragazza Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament de 3 camere prin intermediul unei agentii. Am fost cu agentul imobiliar, am vizionat deja apartamentul si am ... (vezi toată discuția)
Precontract apartament catalin71 catalin71 Buna ziua ! Am semnat un precontract la un apartament urmand ca la o data ulterioara cand achit diferenta proprietarul sa semneze contractul final. Acesta ... (vezi toată discuția)