avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMAJ INTRERUPT CU cim PE 3 LUNI
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMAJ INTRERUPT CU cim PE 3 LUNI

Un somer poate intrerupe somajul cu CIM pe 3 luni, dupa care sa-si reia drepturile de somer?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:39, 25 Iunie 2009

Din cate stiu , pentru ca sa se poata intrerupe somajul , dvs trebuie sa depuneti concediul medical la oficiul de munca. Oficiul de munca este obligat sa anunte casa de sanatate , dar puteti si dvs sa o anuntati ca aveti un concediu medical si ca doriti plata acestuia..
Nu stiu insa , daca mai este posibil.Cel mai bine ar fi sa intrebatila oficiul de munca.
Mult succes ,

Nu se poate.
Angajarea, chiar si pe perioada determinata (3 luni), va duce la incetarea platii ajutorului de somaj.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Edbah, utilizator
Stimate user,
Conform Legii 76/2002,
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:

c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni
d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, după caz, la data obţinerii autorizării pentru menţinerea plăţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplasează în interiorul Comunităţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a căuta un loc de muncă şi doreşte să îşi menţină plata indemnizaţiei de şomaj;
Nu se poate.
Angajarea, chiar si pe perioada determinata (3 luni), va duce la incetarea platii ajutorului de somaj.

Scuze. Conditiile astea sunt valabile numai daca primiti ajutor de somaj din Republica Moldova.:">

In cazul dvs, colegul Pakos are dreptate.

:)

Alte discuții în legătură

Repunerea in plata a indemnizatiei de somaj katelin katelin Buna ziua As dori sa stiu daca un somer care isi suspenda indemnizatia de somaj pentru a merge sa lucreze in strainatate cu cim pe perioada ... (vezi toată discuția)
Intreruperea somajului pentru o luna dyanab1987 dyanab1987 as avea si eu o intrebare:tatal meu beneficiaza de ajutor de somaj si ar vrea sa plece o luna la munca in spania.exista posibilitatea sa isi intrerupa ajutorul ... (vezi toată discuția)
Somaj chance1 chance1 Eu sunt somera. Vreau sa plec in strainatate la munca. Cum fac cu somajul? Ma duc sa anunt la ANOFM sa-mi intrerupa plata indemnizatiei de somaj? Daca plec si ... (vezi toată discuția)