avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP) solutionata

Buna seara,
In 2012, am locuit timp de 3 luni intr-un apartament inchiriat, iar in una din camere locuiau 2 tineri casatoriti. Mentionez ca atat eu cat si cei doi tineri eram chiriasi, nici unul din noi neavand proprietate asupra apartamentului.
Acesti tineri aveau diferite probleme cu parintii fetei.
Intr-o dupamiaza, acestia au intrat in apartament, desi nu era proprietatea lor si eu am incercat sa ii dau afara.
A venit politia si parintii fetei au facut plangere impotriva mea, plangere solutionata cu neurmarire penala.
La finele anului 2014 am primit o citatie sa ma prezint la judecatorie pentru ca parintii fetei au inaintat o Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP).
Acestia aveau foarte multe plangeri impotriva ginerelui lor si plngere impotriva mea referitoare la dupamiaza in care am incercat sa ii dau afara din casa.
Toate plangerile s-au cuplat intr-un singur dosar.
Mai jos este rezolutia:
Document: Încheiere finală (dezinvestire) numarul ___ din data 26.03.2015
Tip soluţie: admite plângerea
Soluție pe scurt: În temeiul art. 341, alin.6, lit.b C.pr.pen., admite, în parte, plângerea formulată de petenţii __ si __, împotriva ordonanţei de clasare din 20.03.2014, dată la de Parchetul de pe lângă Judecătoria __ în dosarul nr.____, menţinută prin ordonanţa din 24.09.2014, a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria ___, dată în dosarul nr. ____. Desfiinţează parţial ordonanţa de clasare din 20.03.2014, dată la de Parchetul de pe lângă Judecătoria ___ în dosarul nr.____, menţinută prin ordonanţa din 24.09.2014, a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria ___, dată în dosarul nr. _____ și trimite cauza procurorului pentru a începe urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de : -ameninţare, prevăzută de art.206 C.pen., cu aplicarea art.5, alin.1 C.pen.; -șantaj, prevăzută de art.207, alin.1 C.pen., cu aplicarea art.5, alin.1 C.pen.; -furt, prevăzută de art.228, alin.1 C.pen., cu aplicarea art.5, alin.1 C.pen. -ultraj contra bunelor moravuri, prevăzută de art.375 C.pen., cu aplicarea art.5, alin.1 C.pen.; Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei contestate. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat raman în sarcina acestuia. Definitivă. Soluţionată și pronunţată în camera de consiliu astăzi, 26.03.2015.
Complet: P 08 CP

Cum pot afla daca mai sunt sau nu parte a dosarului?
Ar trebui sa primesc prin posta raspunsul solutionarii plangerii personalizat? - Mentionez ca am vazut raspunsul pe internet.
Multumesc anticipat
Verificati daca ordonanta de clasare din 20.03.2014, desfiintata partial, face referire la dvs., avand in vedere ca ai mentionat faptul ca au fost conexate mai multe dosare.
De asemenea, puteti solicita eliberarea unei copii de pe incheierea respectiva.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei de clasare nicolaehaj nicolaehaj Buna, In urma cu cateva zile am depus o plangere impotriva solutiei de clasare in cadru unui dosar administrat de parchetul de pe langa judecatorie respectiv ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare laur2013 laur2013 in 2012 am depus o plangere penala privind marturia mincinoasa contra unei persoane care a depus marturie mincinoasa intr.un dosar civil si azi 08.04.2014 am ... (vezi toată discuția)
Cale de atac? aurel2015 aurel2015 Am avut o plangere la judecatorie impotriva unei solutii de neurmarire/netrimitere in judecata, emisa de procurorul de caz si mentinuta de prim procuror, ... (vezi toată discuția)