avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Revizuire la pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Revizuire la pensia de invaliditate

barbat pensionar de invaliditate gradul3 din 2010, la acea data avea un stagiu de cotizare de 32 de ani(incomplet - fiindu-i necesari 35 de ani); pana in prezent a lucrat cu cim 1/2 norma, deci in prezent are un stagiu de cotizare de 36 de ani; la revizuire, desi are varsta de 60 ani impliniti, nu i se da "nerevizuibil" sub motivul ca pe decizia de pensie din 2010 stagiul de cotizare era de 32 de ani; am citit pareri ca acest "nerevizuibil" este o problema pur administrativa, medicul expert putand constata, in baza unei adeverinte emisa de casa de pensii, ca stagiul actual de cotizare si varsta ii dau dreptul sa fie nerevizuibil, mai ales ca acest "nerevizuibil" nu implica o recalculare de pensie, aceasta ramanand la cuantumul stabilit in 2010. in "legea pensiilor" scrie ca: nu mai sunt revizuibili ... - persoanele care au varsta mai mica cu 5 ani fata de varsta de pensionare si au realizat stagiul complet de cotizare prevazut de lege; de aici deduc ca folosind termenii "nu mai sunt" inseamna ca pana atunci au fost revizuibili neintrunind unul din cele 2 criterii. legea ar fi trebuit sa adauge, poate formularea "au realizat stagiul complet de cotizare la data emiterii primei decizii de pensie de invaliditate" si poate atunci decizia medicului expert ar fi avut o justificare legala.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate barnos barnos barbat, nascut in 20 martie 1955, pensionat gr.3 de invaliditate in 2010, avand stagiul de cotizare de 32 ani. din 2010 si pana in prezent a lucrat cu contract ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta standard de pensionare pentru cei care au lucrat in gr.a ii-a de munca Felicia_Cirstea Felicia_Cirstea Buna ziua, Sotul meu este nascut in data de 18.02.1957 si are o vechime in munca de 34 ani, 8 luni si 9 zile din care: - in grupa a II-a de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie nerevizuibila romeoiorgu romeoiorgu in ce situatie un pensionar cu gradul III de invaliditate revizuibil, poate fi trecut ca nerevizuibil? (vezi toată discuția)