avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

este corecta sanctiunea de suspendare de permis pt neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni,desi acesta aproape trecuse?..adica era deja cu un picior pe trotuar? ajutorr
Cel mai recent răspuns: dianazah , utilizator 20:16, 17 Aprilie 2015
In codul rutier nu se mentioneaza cate picioare trebuie sa fie pe trotuar. Prin urmare, daca are cel putin unul pe carosabil se considera ca pietonul se afla pe trecerea de pietoni si sanctiunea este corecta!
Multi conducatori auto nu asteapta ca pietonul sa ajunga pe trotuar si daca trec prin spatele acestuia considera ca au acordat prioritate.
Un pieton se poate razgandi si sa se intoarca pe troturarul de unde a plecat, din aceste motiv trebuie asteptat ca acesta sa fie ajunga pe troturarul opus.
Daca aveti martori care sa sustina ca pietonul era in intregime pe trotuar puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
cyan, moderator
Da, asa se considera desi este putin exagerat...daca deja traversase...
si daca se face contestatie fara martor s-ar putea castiga?
Daca evenimentul a fost inregistrat sunt slabe sanse de castig.
cred ca nu a fost filmat evenimentul..un procent va rog??

Alte discuții în legătură

Retinere permis (pieton pe trotuar) tibi_gy tibi_gy Salut Mi-a fost retinut permisul pentru ca am trecut pe o trecere de pietoni in dreptul careia, pe trotuar (cam la 1 metru de marginea drumului) se afla o ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv pentru neacordare prioritate pietoni dromy dromy Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor, din punctul meu de vedere incorect. Ma deplasa pe DN1 m in Saftica ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru ca nu am oprit la culoarea rosie a semaforului electric alex_s alex_s Buna ziua , Vreau sa depun o contestatie a procesului verbal care a hotarat retinerea permisului meu de conducere pentru o perioada de 30 de zile, va ... (vezi toată discuția)