avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis (pieton pe trotuar)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis (pieton pe trotuar)

Salut
Mi-a fost retinut permisul pentru ca am trecut pe o trecere de pietoni in dreptul careia, pe trotuar (cam la 1 metru de marginea drumului) se afla o domnisoara. Am fost filmat cu radarul de politist care a venit dupa mine pana in afara orasului si mi-a retinut permisul. Este corect? Pieton angajat in trecere nu inseamna sa fie macar cu un picior pe carosabil?
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 09:39, 3 Decembrie 2010
Nu este corect. Trebuie ca pietonul sa fi pus macar un picior dincolo de bordura , pe carosabil.
Faceti contestatie, cereti sa aduca probe in acest sens. Ar fi bine sa aveti martori in sustinerea celor afirmate.
Trebuie ca pietonul sa fi pus macar un picior dincolo de bordura , pe carosabil.

Sunteti sigur?
Absolut
Nu vi se pare corect ce a raspuns colegul prodiamant? cam unde ar trebui sa fie pietonul sa nu ne fie retinut permisul? pe la prima statie?
Absolut. Angajat in traversare inseamna cu un picior cel putin in carosabil

1. Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:

1.depăşirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;
2.neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare al autovehiculului sau tramvaiului;

Alte discuții în legătură

Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dianazah dianazah este corecta sanctiunea de suspendare de permis pt neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni,desi acesta aproape trecuse?..adica era deja cu un picior pe ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - in cat timp trebuie depusa la dosar expertiza medico-legala? anamariacelik anamariacelik baiatul meu a fost implicat intr-un eveniment rutier-pe 17 ianuarie a.c., circula regulamentar pe o strada dintr-o localitate( viteza era chiar mai putin de ... (vezi toată discuția)