avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis (pieton pe trotuar)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis (pieton pe trotuar)

Salut
Mi-a fost retinut permisul pentru ca am trecut pe o trecere de pietoni in dreptul careia, pe trotuar (cam la 1 metru de marginea drumului) se afla o domnisoara. Am fost filmat cu radarul de politist care a venit dupa mine pana in afara orasului si mi-a retinut permisul. Este corect? Pieton angajat in trecere nu inseamna sa fie macar cu un picior pe carosabil?
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 09:39, 3 Decembrie 2010
Pietonul poate pune un picor pe carosabil dar sa continuie a sta pe loc.
Trebuie ca pietonul sa fie angajat in tranversare.
Puteti formula contestatie in termenul legal de 15 zile la instanta competenta...ar fi indicat sa aveti si martori!
@pneagu
Contraziceti de dragul de a contrazice. Un pieton aflat pe care are deja piciorul pe partea carosabila(pe trecerea de pietoni) este angajat in traversare, indiferent ca sta sau nu pe loc.
Probabil sta pe loc indemnat de prudenta, ca poate sa vina unu ca dumneavoastra care nu-l considera "angajat in traversare" si-l calca.

Omu are o problema serioasa si ar fi de preferat sa-i dati un sfat nu sa faceti teoria chibritului.
Contraziceti de dragul de a contrazice.

@grandanat, multumesc pentru sfat, dar fiti mai bland cu mine:D
Intentia a fost in sensul unui raspuns complet, ceea ce @prodiamant a inteles si a scris:
neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare al autovehiculului sau tramvaiului

Acest raspuns il v-a indruma pe user sa depuna o contestatie.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters42179, utilizator
trebuie sa fie pe trecerea de pietoni (adica pe carosabil), contestati dar aveti grija la cele 15 zile sa nu treaca.
politia ar trebui sa vada dovada ca era un pieton aflat pe trecerea de pietoni pe sensul dvs de mers.
Altfel ce am face, ne-ar lua permisele la toti daca pe trotuar este un pieton.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dianazah dianazah este corecta sanctiunea de suspendare de permis pt neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni,desi acesta aproape trecuse?..adica era deja cu un picior pe ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - in cat timp trebuie depusa la dosar expertiza medico-legala? anamariacelik anamariacelik baiatul meu a fost implicat intr-un eveniment rutier-pe 17 ianuarie a.c., circula regulamentar pe o strada dintr-o localitate( viteza era chiar mai putin de ... (vezi toată discuția)