avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme RCA la schimbare de domiciliu.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme RCA la schimbare de domiciliu.

Buna seara.

Sunt nou pe forum si caut raspuns la urmatoarea problema;
-In urma schimbarii domiciliului din Campina/Prahova cu Voluntari/Ilfov, a trebuit sa schimb toate actele (C.I., permis, talon masina, numere noi, etc).Dupa transferul fiscal al autoturismului din PH in IF, am reusit astazi sa schimb adresa si nr. de inmatriculare din talon si CIV-ul masinii.Am mers la firma de asigurari, ca sa obtin acel act aditional, pentru schimbarea de domiciliu si nr. inmatriculare si mi-au cerut bani in plus (vreo 140 lei), pe motivul ca e mai scumpa asigurarea pe ILFOV.Mentionez, ca pe asigurare este trecut numarul vechi de inmatriculare , este incheiata in luna februarie 2015, valabila 1 an si a costat 256 lei.Mi-au spus ca vor emite alta polita cu numarul nou si adresa noua.Va rog sa-mi spuneti daca, intr-adevar chiar trebuie sa "completez" cu suma ceruta de ei, ca sa-mi emita o alta polita de asigurare sau trebuie sa-mi emita doar un act aditional? Pot circula cu acea asigurare, fara act aditional, avand in vedere ca asigurarea este pe bun si nu pe persoana? Sper sa-mi raspundeti, deoarece nu gasesc nici un articol de lege pe undeva care sa-mi descrie acest tip de problema.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreeadumitrace9 , utilizator 21:36, 11 Ianuarie 2024
Ordinul CSA nr. 5/2010 - punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule
Art. 21.
(5) Tarifele notificate Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor trebuie sa contina primele de asigurare de baza, stabilite de catre asigurator, pe categorii de vehicule, precum si intregul sistem de corectare a primei de asigurare de baza in functie de propriile criterii stabilite pentru cresterea/descresterea primelor de asigurare.

Majoritatea asiguratorilor si-au stabilit printre alte criterii (varsta, an fabricatie, vechime permis, etc) si zona geografica.
Trafic mic = risc mic = tarif mic, trafic mare = risc mare = tarif mare.
Cam asa stau lucrurile!:)
Obligații privind polița RCA, după schimbarea adresei -->> [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminarea rca, dar si preturi exagerate ! andrej andrej Nu vi se pare discriminator faptul ca persoanele sub 30 de ani platesc MULT mai mult pentru o asigurare ? In baza a ce au ajuns ei la concluzia ca persoana X ... (vezi toată discuția)
Rca sofer, nu proprietar silvia99 silvia99 buna ziua! ce risca un sofer, proprietar de masina, daca incheie polita rca pe numele tatalui sau si nu pe al lui? ce amenda/pnalizare risca daca este prins ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)