avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suma de bani restituita in urma ramanerii definitive a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Suma de bani restituita in urma ramanerii definitive a hotararii

Buna seara.In urma uui proces penal in care am fost inculpat s-a hotarat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva la curtea de apel restituirea unei sume de bani care a fost ridicata cu ocazia perchezitiei domiciliare.Acea suma de bani nu a fost dovedita ca ar fi fost obtinuta din activitatea pe care o desfasuram eu (vanzarea diferitor bunuri),In timpul anchetei organul de politie mi-a stabilit un prejudiciu in cuantum de aprox 15000 lei,pe care l-am si recunoscut.In urma procesului penal,acea suma revine ANAF-uli care s-a constituit parte civila.Avocatul meu a cerut ca procesul civil sa se judece separat,iar acest lucru a fost admis de judecator pe fond,iar mai apoi in hotarare definitiva la apel.Practic procesul penal s-a terminat,am primit condamnare,sentinta a ramas definitiva!In acea sentinta scrie foarte clar ca suma de bani imi trebuie restituita.Acum intervine problema.Am facut cerere la ANAF pt a mi se restituii acea suma,pt ca acolo au fost depusi.Cei de la ANAf mi-au zis ca nu imi vor restituii suma pt ca eu am de plata acel prejudiciu de 15000 lei dar care nu a fost stabilit in urma procesului civil intentat de ANAF.Nici macar nu au inaintat dosarul la judecatorie.Practic acel prejudiciu trebuie sa il platesc dupa ce se va judeca procesul pe civil si sentinta va ramane defiitiva.Atat timp cat eu am o sentinta pe penal ramasa definitiva in care scrie foarte clar ca suma de bani confiscata imi trebuie restituita eu ce pot face?Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Suma de bani restituita in urma ramanerii definitive a hotararii alyn21 alyn21 Suma de bani restituita in urma ramanerii definitive a hotararii Buna ziua.In urma uui proces penal in care am fost inculpat s-a hotarat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Restituire bunuri confiscate intr-un dosar penal. Raaazvy Raaazvy Buna ziua, as dori sa stiu daca bunurile confiscate ( telefon mobil,hard disk, stick) in urma unui dosar penal inca nefinalizat pot fi restituite printr-un ... (vezi toată discuția)
Un sfat doresc si eu. alyn21 alyn21 Buna seara.Rog frumos pe cineva dupa acest forum sa-mi spuna unde trebuie sa ma prezint si ce acte imi trebuie pentru a-mi ridica o suma de bani care mi-a fost ... (vezi toată discuția)