avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire bunuri confiscate intr-un dosar penal.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire bunuri confiscate intr-un dosar penal.

Buna ziua, as dori sa stiu daca bunurile confiscate ( telefon mobil,hard disk, stick) in urma unui dosar penal inca nefinalizat pot fi restituite printr-un articol din codul penal. Urmeaza curand sa se dea sentinta pentru penal si mai apoi se continua dosarul pe partea civila( daune). Intrebarea mea clara e daca bunurile se pot restitui dupa primirea pedepsei pe latura penala sau se restutuie la finalizarea totala a dosarului( penal+ civil). Astept un raspuns din partea cunoscatorilor, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Raaazvy , utilizator 22:16, 9 Ianuarie 2013
La inculpat nu ii vor restituite decat daca va dispune instanta de judecata daca s-a ajuns in faza de judecata.
Pai asta inseamna ca ei le confisca de tot ? Nici dupa ce se da sentinta pe latura penala nu sunt restituite ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
Raaazvy, utilizator
Prin hotarare se decide daca se confisca sau daca se restituie.

Si eu am un caz cu diplome false si am cerut diplome...bune, nefalsificate si nu vor sa le restituie...

Ei cam zic ca va decide instanta.

Ii mai las o luna si le cer din nou diplomele bune...
Ii inteleg ca nu mai stiu care sunt bune si care sunt false...dar totusi...sunt de parere ca vor intelege ca le cer diplomele bune ale clientului si nicidecum vreo diploma falsa...

Chiar vroia sa isi dea masteratul si l-au cam afectat...

Eu nu am de gand sa astept pana va decide instanta pentru ca poate dura multi ani pana atunci...

Si dvs. aveti dreptul de a cereinca din faza de urmarire penala insa depinde de circumstantele cauzei...
Revin pe acest subiect...S-a dat condamnarea, am inteles ca s-a facut recurs de catre parchet sau cam asa ceva. S-a disjuns penalul de civil, iar acum vin cu niste intrebari : pe internet unde scrie condamnarea nu apare cine a facut recurs( eu am aflat de la tribunal)..mi-a venit acasa prin posta condamnarea si pe 29 e stabilit procesul pe latura civila dar pe net scrie in loc de civil,tot penal, tot fond...si cei de la tribunal au mai creat inca un dosar unde scrie DJ DV si numarul de dosar de la condamnare. Ma poate lamuri si pe mine cineva ce e pe 29 recursul sau civilul tinand cont ca pe net scrie ca pe 29 e penalul si in instiintarea aia scrie ca pe 29 e civilul. Si ce inseamna DJ DV ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal nefinalizat. Raaazvy Raaazvy Buna ziua. Am cateva nelamuriri intr-un dosar si as dori daca se poate sa-mi raspunda cineva care cunoaste. Am un dosar penal nefinalizat, a fost daca o ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri confiscate dupa pedeapsa Raaazvy Raaazvy Buna ziua. Am fost condamnat la pedeapsa cu inchisoare de 2 ani cu suspendare. In cursul procesului mi s-au retinut un telefon,un hard disk si un stick. S-a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu hard-disk-ul dupa incheierea procesului? prometeu3 prometeu3 Buna ziua. In cazul unui proces incheiat cu o sentinta definitiva ce se intampla cu un hard-disk care a reprezentat o proba in acel proces? A) Ramane in ... (vezi toată discuția)