Buna ziua.
Am fost condamnat la pedeapsa cu inchisoare de 2 ani cu suspendare. In cursul procesului mi s-au retinut un telefon,un hard disk si un stick. S-a dat sentinta si procuroarea a cerut confiscarea tuturor bunurilor pentru faptul ca, cu ele s-a produs fapta penala pentru care am fost acuzat. Ceea ce vreau eu sa stiu e daca e legal sa mi le confiste de tot sau s-a produs vreo smecherie tinand cont de faptul ca noi nu cunoastem legile.
Buna ziua,
Da era legal sa va fie confiscate definitiv.
Vedeti prevederile art. in care ati fost incadrat din codul penal. acolo este expus explicit motivul.
Daca nu sunteti lamurit transmiteti pe for art in baza caruia ati fost condamnat si va vom lamuri.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Practic, procuroarea putea sa propuna ce voia ea, daca judecatorul n-ar fi fost de acord cu asta, n-ar fi avut nicio valoare ce a propus ea. Iar din cate stiu un verdict al unui tribunal nu poate fi ilegal (cu exceptia luarii de mita de catre judecator sau mai stiu eu ce prostii).
Un verdict poate fi anulat prin apel/recurs, dar banuiesc ca e prea tarziu pentru asa ceva.