avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare bunuri confiscate dupa pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare bunuri confiscate dupa pedeapsa

Buna ziua.
Am fost condamnat la pedeapsa cu inchisoare de 2 ani cu suspendare. In cursul procesului mi s-au retinut un telefon,un hard disk si un stick. S-a dat sentinta si procuroarea a cerut confiscarea tuturor bunurilor pentru faptul ca, cu ele s-a produs fapta penala pentru care am fost acuzat. Ceea ce vreau eu sa stiu e daca e legal sa mi le confiste de tot sau s-a produs vreo smecherie tinand cont de faptul ca noi nu cunoastem legile.
Cel mai recent răspuns: Raaazvy , utilizator 16:16, 12 Mai 2013
Buna ziua,
Da era legal sa va fie confiscate definitiv.
Vedeti prevederile art. in care ati fost incadrat din codul penal. acolo este expus explicit motivul.
Daca nu sunteti lamurit transmiteti pe for art in baza caruia ati fost condamnat si va vom lamuri.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Practic, procuroarea putea sa propuna ce voia ea, daca judecatorul n-ar fi fost de acord cu asta, n-ar fi avut nicio valoare ce a propus ea. Iar din cate stiu un verdict al unui tribunal nu poate fi ilegal (cu exceptia luarii de mita de catre judecator sau mai stiu eu ce prostii).

Un verdict poate fi anulat prin apel/recurs, dar banuiesc ca e prea tarziu pentru asa ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
tgeorgescu, utilizator
Va multumesc pentru ajutor. Cand voi primi citatia ma voi interesa despre articolele existente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire bunuri confiscate intr-un dosar penal. Raaazvy Raaazvy Buna ziua, as dori sa stiu daca bunurile confiscate ( telefon mobil,hard disk, stick) in urma unui dosar penal inca nefinalizat pot fi restituite printr-un ... (vezi toată discuția)
Luare de mita. plangere impotriva procurorului livi976 livi976 Buna ziua! Am fost condamnat pentru luare de mita(fara nicio proba,dar e alta discutie) si va rog sa-mi raspundeti : -parchetul nu trebuia sa intocmesca dosar ... (vezi toată discuția)
Pasi cercetare penale. atributiile organelor de cercetare penala dumutaadrianred dumutaadrianred O rugaminte, cine imi poate zice unde gaseste detaliat ori explicat pe larg,procedura de anchetare,procedura de arestare,sa contina elementele importante care ... (vezi toată discuția)