O rugaminte, cine imi poate zice unde gaseste detaliat ori explicat pe larg,procedura de anchetare,procedura de arestare,sa contina elementele importante care trebuie parcurse de organele de cercetare. Am aceasta rugaminte doarece in Romania,dupa cate stim, politia abuzeaza de niste drepturi si incalca niste drepturi. De ex. am auzit ca daca nu iti sunt citite drepturile,poti face o plangere la parchet impotriva acestuia pentru ca procedura nu este indeplinita. Iara am auzit ca daca nu este inscrisa ora inceperii si terminarii audierii,in declaratiile date, iara se poate face o plangere. Cred ca stiti la ce ma refer. As dori sa studiez orice "smecherie" legala, de a putea avea o audiere legala. Multumesc.
nu va mai formati parerile din auzite ca sa zic asa... :) asa cum a spus colegul de mai sus, codul de procedura penala va poate lamuri in toate aceste aspecte.problema e ca doar dupa cateva parcurgeri succsesive se va crea in capul dvs o idee cat de cat apropiata de cum decurge procesul penal:)