avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pasi cercetare penale. Atributiile organelor de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pasi cercetare penale. Atributiile organelor de cercetare penala

O rugaminte, cine imi poate zice unde gaseste detaliat ori explicat pe larg,procedura de anchetare,procedura de arestare,sa contina elementele importante care trebuie parcurse de organele de cercetare. Am aceasta rugaminte doarece in Romania,dupa cate stim, politia abuzeaza de niste drepturi si incalca niste drepturi. De ex. am auzit ca daca nu iti sunt citite drepturile,poti face o plangere la parchet impotriva acestuia pentru ca procedura nu este indeplinita. Iara am auzit ca daca nu este inscrisa ora inceperii si terminarii audierii,in declaratiile date, iara se poate face o plangere. Cred ca stiti la ce ma refer. As dori sa studiez orice "smecherie" legala, de a putea avea o audiere legala. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 10:49, 10 Mai 2013
Buna ziua,
Codul de procedura penala va poate lamuri aceste aspecte.
av. Gabriel Klein Kiritescu
nu va mai formati parerile din auzite ca sa zic asa... :) asa cum a spus colegul de mai sus, codul de procedura penala va poate lamuri in toate aceste aspecte.problema e ca doar dupa cateva parcurgeri succsesive se va crea in capul dvs o idee cat de cat apropiata de cum decurge procesul penal:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lãmuriri privind modul de soluþionare a plângerii penale. alexandu823 alexandu823 Buna ziua. Am cateva intrebari pentru dvs. 1. Cand depun o plangere impotriva cuiva, trebuie sa atasez si probe care sa dovedeasca cele declarate de mine? 2. ... (vezi toată discuția)
Acuzat de delapidare ºi furt calificat. la ce pedeapsã sã mã aºtept? Villy_X Villy_X In cursul acestui an am fost acuzat de firma la are am lucrat de delapidare si furt calificat si s-a facut si o plangere penala impotriva mea.Faptul pentru ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca ai o relatie sexuala cu o minora sange1989 sange1989 ce se intampla daca ai o relatie sexoala cu o minora de 16 ani si dupe 5 luni zice ca e insarcinata si depune plangere la politie.:justcuz: (vezi toată discuția)