avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se intampla daca ai o relatie sexuala cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se intampla daca ai o relatie sexuala cu o minora

ce se intampla daca ai o relatie sexoala cu o minora de 16 ani si dupe 5 luni zice ca e insarcinata si depune plangere la politie.:justcuz:
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:49, 11 Septembrie 2013
Buna ziua,
Daca este copilul tau il recunosti si platesti pensie alimentara.
Relatiile sexuale cu o minora care are peste 16 ani si nu esti in niciuna din situatiile prevazute de art. 198, 199 C.P, nu are rezultate penale.
Despre cele morale nu discutam.
Daca sunteti invitat la politie sa dati declaratii nu va prezentati fara avocat. E mai sanatos.
Atentie, daca este copilul dumneavoastra ar fi bine sa creasca cu mama si tata.
av. Gabriel Klein Kiritescu
nu sunt sigur daca este al meu si ea a mai intretinut relatii sexoale si cu alte persoane.
In cadrul unui proces veti lamuri aceasta problema.
Mai intai trebuie sa se nasca copilul si apoi puteti deschide proces sau va deschide ea proces ca sa va oblige la pensie alimentara.
Nu poate fi angajata raspunderea penala a dumneavoastra.

Actul sexual cu un minor-art.198 din Codul penal

Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15-18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Coruperea de minori radutantau radutantau salutare tuturor...poate sa ma ajute si pe mine cineva cu niste raspunsuri...am 21 de ani si am si eu o relatie cu o fata de 16 ani care face 17 peste o luna ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale cu o minora in varsta de 16 ani - sarcina modgrup modgrup Cu ceva timp in urma find la un chef am facut sex neprotezat cu o fata nestind ca este minora,acuma este gravida si parinti ei nu ma prea agreaza si nu stiu ... (vezi toată discuția)