avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... coruperea de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

coruperea de minori

salutare tuturor...poate sa ma ajute si pe mine cineva cu niste raspunsuri...am 21 de ani si am si eu o relatie cu o fata de 16 ani care face 17 peste o luna am facut dragoste cu ea si acum ma ameninta cu inchisoarea. mentionez: tot ce am facut cu ea am sa intamplat cu acordul ei nu am fortat-o....etc.deci ea a vrut. ce se poate intampla daca merge si depune plangere inpotriva mea? va rog frumos sa imi raspundeti..... va multumesc mult de tot...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:10, 18 Martie 2010
Puteti fi cercetat pentru viol (care trebuie dovedit ca actul sexual nu a fost consimtit), pentru savarsirea infractiunii de seductie daca i-ati promis ca va veti casatori cu aceasta pentru a avea raport sexual cu ea, sau de act sexual cu un minor daca actul sexual a fost determinat de oferirea sau darea de bani sau alte foloase de dv., direct sau indirect, fetei.
A se vedea art. 197, 199, 198 Cod penal. ;)
daca nu ti-a facut plangere pana acum, dupa 60 de zile de la "producerea faptei" plangerea e tardiva, insa fapta in sine este sanctionata de codul penal
Art. 198. - Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex între 15-18 ani, daca fapta este savârsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.
Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre fãptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.
Probabil incearca sa te sperie si sa obtina ceva... :foottap: poate atentie...:confused:
deci sa inteleg ca daca a trecut 60 de zile de la "producerea faptei" nu are importanta? tot se pedepseste? scuzati-ma dar sunt putin confuz....lamuritima va rog. ms mult.
Daca au trecut cele 60 de zile nu aveti de ce sa mai aveti probleme.
Persoana in cauza,avand peste 15 ani,nu cred ca mai aveti probleme.
Este bine in alte imprejurari sa fiti mai matur si sa va ganditi inainte..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale cu o minora in varsta de 16 ani - sarcina modgrup modgrup Cu ceva timp in urma find la un chef am facut sex neprotezat cu o fata nestind ca este minora,acuma este gravida si parinti ei nu ma prea agreaza si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Este ilegala o relatie sexuala cu un baiat de 17 ani? anonim1234 anonim1234 Buna ziua, Spuneti-mi daca este ilegala o relatie sexuala cu un baiat in varsta de 16 ani daca acesta a fost de comun acord. cealalta persoana fiind majora. ... (vezi toată discuția)