avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere de minori?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere de minori?

Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ani de un an si 2 luni si au intretinut relatii sexuale cu acordul fetei fara nici un fel de constrangere. Daca parintii doresc sa depuna plangere vor avea vreun rezultat?
Cel mai recent răspuns: Liliana80 , utilizator 13:02, 3 Februarie 2014
Da, băiatul poate fi tras la răspundere penală pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, fata având vârsta mai mică de 15 ani la momentul începerii relațiilor sexuale,
Dar daca fata avea 15 ani impliniti la inceperea contactului se pot lua masuri deasemenea?

Aici este discutabil. Dacă fata a consimțit, iar dvs. nu aveați o anumită calitate dintre clee menționate în lege, este posibil să nu fiți tras la răspundere.
Mai bine ajungeți totuși la o înțelegere cu părinții fetei, fapta a fost consumată, și nu ar avea rost să se expună unui proces.
Va multumesc pentru ajutor!
daca fata declara ca nu a fost constransa cu nimic si avea 15 ani impliniti nu se poate face nimic . singura posibilitate este ca fata sa declare ca a intretinut relatii sexuale pe baza promisiunilor de casatorie atunci baiatul poate fi tras la raspundere chiar daca actul sexual a fost fara agresiune sau constrangere. Va spun din propia experienta, nu din auzite

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare foarte importanta - sex intre minori, consecinte legale razvii96 razvii96 se poate baga in puscarie un baiat de 17 ani ca a facut sex cu fata de 15 ani? Eu sunt acela, dar ea a vrut, a venit la mine si a zis ca vrea sa facem sex, si ... (vezi toată discuția)
Corupere minori VladDracu VladDracu Buna ziua, eu am 30 de ani si sunt intro relatie cu o fata de 15 ani, nu am avut rapoarte sexuale pana acuma, prima mea intreabare ar fi daca e infractiune ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)