In cursul acestui an am fost acuzat de firma la are am lucrat de delapidare si furt calificat si s-a facut si o plangere penala impotriva mea.Faptul pentru care au facut acest lucru este ca eu am procurat un facturier care nu era inregistrat in firma si l-am folosit,adevarul e ca nu am folosit multe facturi in jur de 6-8 iar valoarea prejudiciului care l-a descoperit firma este de 1250 lei,prejudiciu care l-am si platit firmei printr-o notificare de plata si chitanta.Am fost convocat de firma la sediul acesteia ,am dat declaratie si am recunoscut fapta si am fost de acord sa colaborez cu ei si sa platesc orice prejudiciu doar sa nu faca plangere penala dar vad ca nu s-au tinut de cuvant#-o...acum intrebarile mele sunt:
-ce fel de pedeapsa risc eu acum avand in vedere ca nu am mai avut incidente penale si ca am recunoscut fapta.
-ce trebuie sa fac eu acum cum trebuie sa procedez,am nevoie de avocat,avand in vedere ca nu cred ca pot sa imi permit unul.
-care este procedura,o sa primesc citatie acasa prin posta si trebuie sa ma duc la politie.
-ce as putea face sa nu se ajunga la cercetare penala si sa se faca una civila ,daca este posibil.
Astept un raspuns din partea d-vostra cu orice sfat.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
1. Pedeapsa riscata este destul de mare. Faptul ca ati recunoscut fapta si ati acoperit prejudiciul este o circumstanta atenuanta.
2. Daca au formulat plangere penala, va trebui sa asteptati sa fiti citat la organul de cercetare penala (politie sau parchet). Va sfatuiesc sa va duceti cu un avocat al dumneavoastra. Daca nu va permiteti va trebui sa solicitati un avocat din oficiu dar ..... chiar daca va este acordat, acestia sunt stagiari.
3. Faptele savarsite sunt penale. Faptul ca a fost acoperit prejudiciul civil nu inseamna ca nu le-ati savarsit deci nu exista trecere de la cercetare penala la cercetare civila.
4. In functie de pledoaria avocatului si de circumstantele atenuante edificate de acesta aveti sansa sa primiti pedeapsa cu suspendare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
ce inseamna mai exact circumstanta atenuanta si care este de fapt pedeapsa...daca reusesc sa ii conving sa renunte la plangerea penala se mai continua cercetarea sau se opreste totul?
In cazul in care nu o sa retraga plancerea si trebuie sa ma duc la politie su parchet recomandati sa ma duc cu un avocat?
ce as putea face ca sa nu se ajunga la pedepsa cu suspendare saju mai rau..?
Va multumesc
Buna ziua,
Pedeapsa pentru delapidare, conform art 215.1 C.P este de l;a 1 la 15 ani.
Chiar dacxa renunta la plangere cercetarea continua, actul lor de renuntare fiind si acesta considerat tot o ccircumstanta atenuanta.
Circumstantele atenuante sunt acele acte sau fapte care fac ca gravitatea faptei sa fie considerata mai mica si deci pedeapsa aplicata sa fie mai mica.
Si la politie si la parchet e bine sa va duceti cu un avocat si, mai mult, este indicat ca de la prima declaratie sa recunoasteti fapta solicitand sa fiti judecat in lumina art. 320.1 Cod de procedura penala adica prin recunosterea faptelor.
Aceasta duce la o micsorare cu 1/3 a minimului si maximului special si deci la posibilitatea aplicarii unei pedepse mai mici si cu suspendare.
Consultati un avocat care va poate explica mai pe larg toate acestea.
as putea sa intreb cat m-ar costa un avocat cu aproximatie pt. acest caz,avand in vedere ca nu prea am bani sa imi angajez unul si o sa fie posibil sa cer unul din oficiu? credeti ca e o idee buna sa cer unul din oficiu?o sa fie de ajutor?
Va multumesc!
Buna ziua,
Onorariile avocatilor se discuta de la client la avocat. Mai mult, politica site-ului ne impiedica sa facem asemenea discutii pe acest forum.
Avocatii din oficiu sunt, in marea lor majoritate (in Bucuresti) stagiari. Deduceti dumneavoastra.
Furt din locuinte
prof81
Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)
Furt
nelutza78
In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)