avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Am aflat zilele trecute că am o plângere penală la ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Am aflat zilele trecute că am o plângere penală la poliție din anul 2015, pentru delapidare. Se poate o mediere sau ceva asemănător?

Buna ziua , am aflat zilele trecute ca am o plangere penala la politie din anul 2015 , pt delapidare ! Delapidarea dupa plangerea formata consta intr.un prejudiciu de aprox 20000 ron . Facturile prin care eu am achizitionat diverse bunuri si servicii pt aceasta firma au decoperit ca nu sunt bune . Ce pot face/risca in aceasta situatie ? Este aceasa delapidare ?! Eu nu am verificat niciodata facturile cu care achizitionam diverse bunuri si servicii de pe internet .se poate o mediere , sau ceva asemanator ?! Astept un rasp de la dvs . Va multumesc . Gabi .
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suma este foarte mare și, din ce povestiți, ar putea fi vorba și despre delapidare dacă aceata este încadrarea juridică a faptei. Pentru ca dvs. să fiți tras la răspundere penală ar trebui să existe dovezi temeinice că ați comis fapta. Medierea, în cazul delapidării, poate peoduce efecte în funcție de ce anume trazacționați cu partea vătămată: achitați întreg prejudiciul, caz în ,alături de alte circumstanțe atenuante, ar putea duce la o renunțare la urmărirea penală. Acesta ar fi cel mai fericit caz. Dar cum vorbim despre o sumă importantă de bani, cred că ar fi cam greu penru dvs. să achitați acest prejudiciu. Dacă totuși veți fi trimis în judecată, încercarea unei medieri vă poate fi de folos sub aspectul reținerii unei circumstanțe atenuante care vă ajută la scăderea cuantumului pedepsei.
Mediere trebuie incercata inainte de trimiterea in judecata ?! Practic eu acum , am o citatie de la politie si atat ! Politia poate constata ca nu este vb de infractiune ?! Se poate incheia la politie ?! Si daca da , in ce conditii ? Multumesc frumos
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate ca în anumite condiții să se renunțe la urmărirea penală. Dacă în urma cercetărilor se vor găsi indicii măcar ale comiterii faptei, aceasta va fi considerată infracțiune. Ideea este ca la delapidare nu există în lege împăcarea sau retragerea plângerii. Doar dacă faceți o înțelegere la mediator cu partea vătămată și o prezentați organelor de urmărire penală, acestea ar putea să aprecieze eforturile dvs. de a înderepta lucrurile și în final să dispună renunțarea la urmărirea penală.Cam în acest fel opinez că ar putea sta lucruile, teoretic. În fapt, rămâne de văzut dacă veți reuși să chemați la masa medierii partea vătămată și dacă veți putea ajunge la o înțelegere, care să se concretizeze într-un acord de mediere.
Dar asta inainte de a incepe procesul ?! Sau in ce faza ?! Acum citatia este la politie ! Se poate inchide acolo ?! Miltumesc frumos
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În faza de urmărire penală se poate întâmpla. Câtă vreme nu ați fost trimis în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)
Cerere informatii ! Gabriel Bucuresti Gabriel Bucuresti Buna ziua , am aflat zilele trecute ca am o plangere penala la politie din anul 2015 , pt delapidare ! Delapidarea dupa plangerea formata consta intr.un ... (vezi toată discuția)
Consecinte delapidare cicinela cicinela Buna ziua.va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa poate primi o persoana pentru o delapidare de la locul de munca in valoare de 6000 de ron. Ce trebuie facut?Va ... (vezi toată discuția)