avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de delapidare ºi furt calificat. La ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de delapidare ºi furt calificat. La ce pedeapsã sã mã aºtept?

In cursul acestui an am fost acuzat de firma la are am lucrat de delapidare si furt calificat si s-a facut si o plangere penala impotriva mea.Faptul pentru care au facut acest lucru este ca eu am procurat un facturier care nu era inregistrat in firma si l-am folosit,adevarul e ca nu am folosit multe facturi in jur de 6-8 iar valoarea prejudiciului care l-a descoperit firma este de 1250 lei,prejudiciu care l-am si platit firmei printr-o notificare de plata si chitanta.Am fost convocat de firma la sediul acesteia ,am dat declaratie si am recunoscut fapta si am fost de acord sa colaborez cu ei si sa platesc orice prejudiciu doar sa nu faca plangere penala dar vad ca nu s-au tinut de cuvant#-o...acum intrebarile mele sunt:
-ce fel de pedeapsa risc eu acum avand in vedere ca nu am mai avut incidente penale si ca am recunoscut fapta.
-ce trebuie sa fac eu acum cum trebuie sa procedez,am nevoie de avocat,avand in vedere ca nu cred ca pot sa imi permit unul.
-care este procedura,o sa primesc citatie acasa prin posta si trebuie sa ma duc la politie.
-ce as putea face sa nu se ajunga la cercetare penala si sa se faca una civila ,daca este posibil.
Astept un raspuns din partea d-vostra cu orice sfat.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:08, 10 Mai 2013
In functie de incadrarea juridica se poate sau nu sa se retraga plangerea penala.
Fara a se vedea dosarul de avocat este greu de spus.

In functie de prejudiciu ajungeti sau nu in fata instantei de judecata.
Se poate presupune in mod rezonabil ca ati avea sanse la o pedeapsa cu suspendare daca va aparati bine.
Daca nu va aparati bine exista riscul sa ajungeti la inchisoare.

Pedeapsa cu suspendare conditionata inseamna ca nu faceti inchisoare conditionat de a nu savarsi o alta infractiune in termenul de incercare.
Iar pedeapsa cu suspendare la locul de munca sau sub supraveghere ce conditii au?avand in vedere ca acum nu am loc de munca.
Oricum eu o sa incerc sa vb cu cei de la firma sa ii conving cumva sa renunte la plangerea penala sa nu mai fiu nevoit sa ajung in fata instantei.
Va multumesc!
deja v-au raspuns 3 avocati la intrebarile dumneavoastra.pentru infractiunile pentru care a fost facuta plangerea penala impotriva dumneavoastra NU SE POATE RETRAGE PLANGEREA![ editat- un singur semn al exclamarii este suficient] urmarirea penala continuea iar daca procurorul are destul probe si considera veti ajunge in instanta.nu ii mai cautati pe cei de la firma si lasatii in pace pentru ca vor incerca doar sa va "santajeze" sa le dati bani si nu veti reusi sa scapati de raspunderea penala.lasati parchetul sa isi faca treaba si ascultati de avocatul dumneavoastra indiferent ca e din oficiu sau angajat.

suspendare condionata inseamna ca nu stati in regim de detentie la penitenciar ci in libertate
suspendare sub supraveghere e aproximativ acelasi lucru cu suspendarea conditionata insa cazurile de acordare a ei sunt diferite.

ps: in primul post ati spus ca le-ati dat "prejudiciul" inapoi.acum pentru ce sa le mai dati bani?banii aia mai bine sunt folositi pentru un aparator ales.de la inceperea urmaririi penale pana la o condamnare este cale lunga
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele dar vreau sa aflu cat mai multe detalii despre situatia in care ma aflu deoarece nu vreau sa fiu anchetat de organele de justitie si vreau sa fac tot posibilul ca sa scap de urmarire avand in vederea ca nu am resursele financiare sa imi angajez un avocat.Vreau doar sa incerc tot ce se poate pana sa nu fie prea tarziu.
Ideea e ca inca nu am primit citatia prin posta si sa inteleg ca numai dupa ce o primesc o sa fie un dosar cu care sa ma prezint la un avocat sa imi studieze cazul?

Eu am vb si cu firma si au zis ca daca o sa le zic la cine am mai dat facturi false si le platesc prejudiciul au sa retraga plangerea...sincer nu mai stiu ce sa fac avand in vedere ca ati spus ca nu se poate retrage plangerea :(
Va multumesc!
Daca este vorba si de facturi false nu este vorba numai de infractiunea de delapidare.
Din acest motiv plangerea isi poate produce efectele juridice in ceea ce priveste infractiunile de fals chiar daca s-ar putea rezolva cu delapidarea.
Adica mai ramane cel putin o alta infractiune care se va cerceta in continuare de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)
Furt nelutza78 nelutza78 In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)
Am aflat zilele trecute că am o plângere penală la poliție din anul 2015, pentru delapidare. se poate o mediere sau ceva asemănător? Gabriel Bucuresti Gabriel Bucuresti Buna ziua , am aflat zilele trecute ca am o plangere penala la politie din anul 2015 , pt delapidare ! Delapidarea dupa plangerea formata consta intr.un ... (vezi toată discuția)