avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de delapidare ºi furt calificat. La ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de delapidare ºi furt calificat. La ce pedeapsã sã mã aºtept?

In cursul acestui an am fost acuzat de firma la are am lucrat de delapidare si furt calificat si s-a facut si o plangere penala impotriva mea.Faptul pentru care au facut acest lucru este ca eu am procurat un facturier care nu era inregistrat in firma si l-am folosit,adevarul e ca nu am folosit multe facturi in jur de 6-8 iar valoarea prejudiciului care l-a descoperit firma este de 1250 lei,prejudiciu care l-am si platit firmei printr-o notificare de plata si chitanta.Am fost convocat de firma la sediul acesteia ,am dat declaratie si am recunoscut fapta si am fost de acord sa colaborez cu ei si sa platesc orice prejudiciu doar sa nu faca plangere penala dar vad ca nu s-au tinut de cuvant#-o...acum intrebarile mele sunt:
-ce fel de pedeapsa risc eu acum avand in vedere ca nu am mai avut incidente penale si ca am recunoscut fapta.
-ce trebuie sa fac eu acum cum trebuie sa procedez,am nevoie de avocat,avand in vedere ca nu cred ca pot sa imi permit unul.
-care este procedura,o sa primesc citatie acasa prin posta si trebuie sa ma duc la politie.
-ce as putea face sa nu se ajunga la cercetare penala si sa se faca una civila ,daca este posibil.
Astept un raspuns din partea d-vostra cu orice sfat.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:08, 10 Mai 2013
Va multumesc pentru informatii o sa revin in cazul in care o sa mai am nelamuriri.
O zi buna va doresc!
domnul coleg de forum, care e problema dvs cu avocatii stagiari?nu de alta dar am vazut unde bateti prin formularile expuse mai sus.sa va dau exemple de avocati definitivi care nu stiu nici macar sa caute in codul de procedura penala?

on-topic: daca nu va permiteti avocat o sa fie desemnat automat un avocat din oficiu cu care va puteti consulta.daca nu sunteti de acord cu el puteti sa va angajati unul.
Mai am niste intrebari...in cazul in care nu reusesc sa ajung cu firma la o intelegere si nu o sa vrea sa retraga plangerea...o sa reusesc sa scap cu o pedeapsa cu suspendare sau nu e sigura treaba asta si as putea primi pedeapsa cu executare(avand in vedere ca nu am dosar penal si e prima abatere) si care ar fi dezavantejele unui dosar penal si pedepsei cu suspendare?
daca plangerea penala a fost depusa in data de 29.04.13 cat dureaza pana ajune acasa citatia si cat ar dura toate procedurile?
daca ei renunta la plangerea penala eu de ce o sa mai fiu anchetat in continuare daca se ajunge la o intelegere cu firma?
Va multumesc!
executarea unei pedepse in regim de detentie sau in stare de libertate este atributul instantei de judecata.nimeni nu va poate spune ce o sa fie in mintea judecatorului in momentul in care da solutia deoarece el are in fata tot dosarul si poate traga singur concluziile.pedeapsa cu suspendare este de mai multe feluri ( conditionata,sub supraveghere,la locul de munca) si alegerea ei o va face tot judecatorul.legat de durata unui proces penal ( urmarire penala + judecata in prima instanta ), pot sa va spun ca poate dura foarte mult sau foarte putin.din nou, nimeni nu poate sa va ofere aceasta informatie.eu va sfatuiesc sa ii lasati in pace pe cei de la firma si sa astepati sa fiti chemat de catre organul de cercetare penala.
Puteti sa imi explicati ce inseamna pedeapsa cu suspendare conditionata, la locul de munca si sub supraveghere.ma sfatuiti sa nu mai incerc sa ii conving pe cei de la firma sa isi retraga plangerea adica sa incerc sa le dau bani sa isi retraga plangerea,iar acum ca plangerea penala a fost facuta si o sa reusesc sa ii conving sa o retraga o sa mai fiu anchetat,sau o sa mai fiu dus in fata judecatorului sau o sa risc dosar penal?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)
Furt nelutza78 nelutza78 In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)
Am aflat zilele trecute că am o plângere penală la poliție din anul 2015, pentru delapidare. se poate o mediere sau ceva asemănător? Gabriel Bucuresti Gabriel Bucuresti Buna ziua , am aflat zilele trecute ca am o plangere penala la politie din anul 2015 , pt delapidare ! Delapidarea dupa plangerea formata consta intr.un ... (vezi toată discuția)