avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lãmuriri privind modul de soluþionare a plângerii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lãmuriri privind modul de soluþionare a plângerii penale.

Buna ziua. Am cateva intrebari pentru dvs.
1. Cand depun o plangere impotriva cuiva, trebuie sa atasez si probe care sa dovedeasca cele declarate de mine?
2. Daca eu sunt dintr-un oras iar cel reclamat este din alt oras, acesta se va deplasa in orasul meu sa dea declaratii?
3. Daca depun o plangere impotriva cuiva, acesta va fi chemat obligatoriu sa dea declaratii?
4. Daca depun impotriva cuiva o plangere, care este traseul acestei plangeri, iar daca ce am declarat eu ca a facut reclamatul se considera ca nu este prevazut de codul penal , se da NUP direct sau este chemat la declaratii si cel reclamat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: remus11 , utilizator 23:02, 29 Mai 2013
Buna ziua,
1. Plangerea se formuleaza la parchetul judecatoriei pe raza careia s-a savarsit eventuala infractiune, nu are legatura cu domiciliile. Acolo se dau si declaratiile.
2. La plangere este bine sa se ataseze toate dovezile scrise, in copie.
3. Organul de cercetare penala va dispune chemarea sau nu a celui care estre considerat faptuitor functie de restul probelor.
4. O plangere care are ca obiect o fapta care nu este penala se finalizeaza cu NUP fara audieri. Traseul este: organe ce cercetare penala (politie), organe de urmarire penala (parchet) , instanta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns. Daca am comandat o lucrare de licenta de pe un site, si respectivul m-a asigurat ca lucrarea nu va fid escarcata de pe internet iar apoi acesta mi-a trimis o lucrare descarcata, pot depune plangere? Este fapta prevazuta de codul penal?
Stiti cum suna asta?Hotul striga hotul.D-voastra fraudati si aveti pretentia ca altul sa fie pedepsit.Interesant
Nu am fraudat nimic deoarece nu am prezentat lucrarea ca fiind a mea. Dar daca respectivul m-a asigurat ca daca lucrarea nu imi convine o s aimi inapoieze banii, iar acum nu vrea sa imi returneze banii? Pot depune plangere?
Este al 4-lea tropic pe care-l deschideti pe acest subiect,daca nu sunteti inca lamurit puteti apela la un avocat pt consultatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Combatere marturie mincinoasa nucusor nucusor buna dimineata,am si eu o problema daca poate cineva sa ma ajute cu o ideie.am depus o plingere la politie ptr abuz de incredere,dupa cercetarea penala politia ... (vezi toată discuția)
Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)
Cercetare pentru denunt calomnios tiberiu8mai tiberiu8mai Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ca daca in cazul in care banuiesc taraganarea cercetarilor asupra unei persoane care este cercetata pentru denunt ... (vezi toată discuția)