avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se intampla cu hard-disk-ul dupa incheierea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se intampla cu hard-disk-ul dupa incheierea procesului?

Buna ziua.
In cazul unui proces incheiat cu o sentinta definitiva ce se intampla cu un hard-disk care a reprezentat o proba in acel proces?
A) Ramane in custodia organelor statului si daca da pentru cat timp?
B) Il ia cineva din politie si il foloseste?
C) Pot face o cerere sa mi se returneze?

Multumesc


Nu cred ca va poate fi returnat hard - discul.

Acestea raman la dosarul cauzei.
Pana cand ramane la dosarul cauzei? Exista o perioada de niste ani sau 100 ani? Intreb pentru ca daca am posibilitatea sa il recuperez si sa-l folosesc eu in locul vreunui politist nu ar strica.
ART. 109
Măsuri privind obiectele ridicate
Organul de urmărire penală sau instanţa de judecată dispune ca obiectele ori înscrisurile ridicate care constituie mijloace de probă să fie, după caz, ataşate la dosar sau păstrate în alt mod.
Obiectele şi înscrisurile ridicate, care nu sunt ataşate la dosar, pot fi fotografiate. În acest caz fotografiile se vizează şi se ataşează la dosar.
Până la soluţionarea definitivă a cauzei, mijloacele materiale de probă se păstrează de organul de urmărire penală sau de instanţa de judecată la care se găseşte dosarul.
Obiectele şi înscrisurile predate sau ridicate în urma percheziţiei şi care nu au legătură cu cauza se restituie persoanei căreia îi aparţin. Obiectele supuse confiscării nu se restituie.
Obiectele ce servesc ca mijloc de probă, dacă nu sunt supuse confiscării, pot fi restituite persoanei căreia îi aparţin, chiar înainte de soluţionarea definitivă a procesului, afară de cazul când prin această restituire s-ar putea stânjeni aflarea adevărului. Organul de urmărire penală sau instanţa de judecată pune în vedere persoanei căreia i-au fost restituite obiectele, că este obligată să le păstreze până la soluţionarea definitivă a cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere telefon adryst28 adryst28 cat timp poate sa imi retina procuratura telefonul mobil , ?am facut cerere sa imi fie eliberat...presupun ca in 30 zile ar trebui sa am un rasp la ... (vezi toată discuția)
Perchezitie corporala Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea daca poata cineva sa-mi raspunda la o intrebare: Daca organele de politie poate sa controleze in geanta unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am avut o perchezitie de la bcco intr un dosar in care ... Celdren Celdren Buna ziua am avut o perchezitie de la bcco intr un dosar in care nu stiu cum sunt incriminat.. In fine in urma acelei perchezitii mi au luat 4 hdd uri din pc ... (vezi toată discuția)