avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua am avut o perchezitie de la bcco intr un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua am avut o perchezitie de la bcco intr un dosar in care ...

Buna ziua am avut o perchezitie de la bcco intr un dosar in care nu stiu cum sunt incriminat.. In fine in urma acelei perchezitii mi au luat 4 hdd uri din pc ul personal plus laptopul mamei. Mama tot incearca sa recupereze laptopul politistul i a cerut sa fac eu o cerere prin care eu sunt de acord sa vada continutul laptopului fara prezenta mea si fara prezenta unui avocat.. Am refuzat sa trimit acea hartie iar politistul a tot continuat cu telefoane insistente. Astazi a primit mama mea un apel ca au gasit ceva incriminator in acel laptop ( care precizez ca nu l am atins vreodata) si ca nu o sa il mai inapoieze niciodata. Este normal asa ceva? Cum pot sa iau bunurile confiscate inapoi? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 17:29, 4 Noiembrie 2021
Buna seara,

Mama dvs poate formula o cerere (in scris) catre Procurorul de caz prin care sa solicite restituirea laptopului motivat de aspectul ca este proprietarul acestuia(sa ataseze factura).

Art. 162 din Codul de procedura penala
(5) Obiectele ce servesc ca mijloc de probă, dacă nu sunt supuse confiscării, în condițiile legii, pot fi restituite, chiar înainte de soluționarea definitivă a procesului, persoanei căreia îi aparțin, în afară de cazul când prin această restituire s-ar putea stânjeni aflarea adevărului. Organul de urmărire penală sau instanța de judecată pune în vedere persoanei căreia i-au fost restituite obiectele că este obligată să le păstreze până la soluționarea definitivă a cauzei.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu hard-disk-ul dupa incheierea procesului? prometeu3 prometeu3 Buna ziua. In cazul unui proces incheiat cu o sentinta definitiva ce se intampla cu un hard-disk care a reprezentat o proba in acel proces? A) Ramane in ... (vezi toată discuția)
Restituire bunuri megg megg Buna ziua ! Am si eu nevoie de un ajutor si anume, niste informatii legate de recuperearea obiectelor ridicate in urma unei perchezitii domiciliare. In iunie ... (vezi toată discuția)
Perchezitie corporala Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea daca poata cineva sa-mi raspunda la o intrebare: Daca organele de politie poate sa controleze in geanta unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)