avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retinere telefon
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retinere telefon

cat timp poate sa imi retina procuratura telefonul mobil , ?am facut cerere sa imi fie eliberat...presupun ca in 30 zile ar trebui sa am un rasp la cerere...
este un tel retinut la perchezitia din scandalul cu bac-ul
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
adryst28, utilizator
Cel mai recent răspuns: adryst28 , utilizator 15:41, 4 Iulie 2013
Obiectele folosite la savarsirea unei infractiuni pot fi retinute pe parcursul cercetarilor pana la expertizarea acestora.
Potrivit art. 109 Cpp, Organul de urmărire penală sau instanţa de judecată dispune ca obiectele ori înscrisurile ridicate care constituie mijloace de probă să fie, după caz, ataşate la dosar sau păstrate în alt mod.
Obiectele şi înscrisurile ridicate, care nu sunt ataşate la dosar, pot fi fotografiate. În acest caz fotografiile se vizează şi se ataşează la dosar.
Până la soluţionarea definitivă a cauzei, mijloacele materiale de probă se păstrează de organul de urmărire penală sau de instanţa de judecată la care se găseşte dosarul.
Obiectele şi înscrisurile predate sau ridicate în urma percheziţiei şi care nu au legătură cu cauza se restituie persoanei căreia îi aparţin. Obiectele supuse confiscării nu se restituie.
Madalina Pascu, Avocat
multumesc pentru raspuns. la cererea pe care am facut-o de restituire a telefonului nu ar trebui sa primesc un rasp in 30 de zile? adica daca mi se restituie sau eventual ca nu poate sa imi fie dat inapoi pt ca constituie proba in dosar.
,,Obiectele şi înscrisurile predate sau ridicate în urma percheziţiei şi care nu au legătură cu cauza se restituie persoanei căreia îi aparţin.,, intrebarea mea este ,,in cat timp se stabileste daca telefonul meu are sau nu legatura cu cauza?

adryst28, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu hard-disk-ul dupa incheierea procesului? prometeu3 prometeu3 Buna ziua. In cazul unui proces incheiat cu o sentinta definitiva ce se intampla cu un hard-disk care a reprezentat o proba in acel proces? A) Ramane in ... (vezi toată discuția)
Perchezitie corporala Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea daca poata cineva sa-mi raspunda la o intrebare: Daca organele de politie poate sa controleze in geanta unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)
Restituire bunuri megg megg Buna ziua ! Am si eu nevoie de un ajutor si anume, niste informatii legate de recuperearea obiectelor ridicate in urma unei perchezitii domiciliare. In iunie ... (vezi toată discuția)