avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Relatii cu cladiri alipite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Relatii cu cladiri alipite

Buna ziua, am o casa in Bucuresti ce este lipita - calcan cu o alta cladire al carui proprietar si-a "reconstruit " casa de la fundatie, a supraetajat-o, nu a cerut acordul vecinilor - stadiul de insorire- rezistenta casei mele este deteriorata, fisuri mari in pereti si imi este teama sa mai locuiesc in ea. In fata casei alt vecin a facut aceeasi lucrare de constructie fara acord al vecinilor . Intrebarea este cum as putea afla daca au avut documente legale deoarece ei au construit casa de la zero, chiar daca probabil au comunicat o reconsolodare, mansardare si extindere si ce pot face . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aldorin , utilizator 22:00, 18 Aprilie 2015
ANEXA 1 a L..501991 prevede obligativitatea obținerii acordului vecinilor doar în cazul construirii clădirilor noi și numai dacă sunt necesare amplasare construcții cu altă destinație. Dacă prin lucrările executate v-au provocat fisuri , degradări ale casei -o acțiune în răspundere civilă cu daune.
La primăria de care aparțineți solicitați printr-o cerere scrisă copii după AC eliberate beneficiarului X și Y, inclusiv certificatele DE URBANISM .Sunt acte publice și cererea o faceți potrivit dreptului dat prin L.544/2001
PS.-fiind o clădire pe calcan, nu cred că poate fi vorba despre ''STADIU DE ]NSORIRE
Vecinul din fata casei a construit fara acordul stadiu de insorire, intre cele doua constructii casa mea e ceva minuscul. Multumesc pentru detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructii aldorin aldorin Cum pot obtine o copie de pe autorizatia de constructie si documenetele aferente in baza carora vecinii spate si fata cladirii mele si-au ridicat si \\" ... (vezi toată discuția)
Constructie bloc langa casa mea M-Bogdan-A M-Bogdan-A Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. noul proprietar de langa mine s-a apcat de demolat casa veche si in locul ei va construi un bloc. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)