Buna ziua, am o casa in Bucuresti ce este lipita - calcan cu o alta cladire al carui proprietar si-a "reconstruit " casa de la fundatie, a supraetajat-o, nu a cerut acordul vecinilor - stadiul de insorire- rezistenta casei mele este deteriorata, fisuri mari in pereti si imi este teama sa mai locuiesc in ea. In fata casei alt vecin a facut aceeasi lucrare de constructie fara acord al vecinilor . Intrebarea este cum as putea afla daca au avut documente legale deoarece ei au construit casa de la zero, chiar daca probabil au comunicat o reconsolodare, mansardare si extindere si ce pot face . Va multumesc.
ANEXA 1 a L..501991 prevede obligativitatea obținerii acordului vecinilor doar în cazul construirii clădirilor noi și numai dacă sunt necesare amplasare construcții cu altă destinație. Dacă prin lucrările executate v-au provocat fisuri , degradări ale casei -o acțiune în răspundere civilă cu daune.
La primăria de care aparțineți solicitați printr-o cerere scrisă copii după AC eliberate beneficiarului X și Y, inclusiv certificatele DE URBANISM .Sunt acte publice și cererea o faceți potrivit dreptului dat prin L.544/2001
PS.-fiind o clădire pe calcan, nu cred că poate fi vorba despre ''STADIU DE ]NSORIRE