avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia concediu crestere copil

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
indemnizatia primita de parinte in concediu de crestere si ingrijire copil (aceea de 85% din venituri..),
este considerata asimilata veniturilor salariale sau din activitati comerciale?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:40, 25 Iunie 2009
Documentati-va mai bine, va rog frumos!
mm_mihai_micu a scris:

Documentati-va mai bine, va rog frumos!

Prezentarea facuta de tine este foarte utila, dar cred ca ai inteles gresit intrebarea pusa:
indemnizatia primita de parinte in concediu de crestere si ingrijire copil (aceea de 85% din venituri..),
este considerata asimilata veniturilor salariale sau din activitati comerciale?

deci nu e vorba de veniturile care stau la baza indemnizatie ci de suma primita ca indemnizatie: este ea venit salarial sau nu?

Eu nu ia-s spune nici ajutor social, parca nu suna bine, nu?
Doamna Grace_r, va multumesc pentru intelegerea si pentru explicarea intrebarilor mele, precum si pentru raspuns.
Dupa cum ati inteles, ma refeream la "rezultat", NU la baza de calcul.

este adevarat ca nu suna bine "ajutor social", cel putin nu in sens restrans.
am incadrat-o astfel cu gandul ca este, de fapt, platita de catre stat, in virtutea atributiilor sale de protectie sociala.
nu pentru ca sunt convins ca aceasta este natura ei, dar aceasta incadrare este cat se poate de opusa veniturilor salariale si comerciale.
Inca o data, multumesc:bow:
Aceste sume se incadreaza in categoria prestaţiilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit? alysha22 alysha22 buna seara. as dori sa stiu cum se calculeaza sau cat reprezinta impozitul provenit dintr-un bonus acordat unui angajat (numit salarii compensatorii) in cazul ... (vezi toată discuția)
Drept de natura salariala davidescuana davidescuana Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti si mie daca aveti o adresa oficiala care sa explice exact ce inseamna si ce implica\\"drept de natura ... (vezi toată discuția)
Ordin cnas nr. 509 / 2008 argos1 argos1 Buna ziua. Va rog, ma puteti lamuri si pe mine, s-a modificat contributia de sanatate la salariile realizate de persoanele cu handicap, in sensul ca nu se ... (vezi toată discuția)