avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie venituri persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie venituri persoana fizica

Buna ziua,

Daca in cursul anului 2014 pana in prezent am avut venituri din servicii de redactare online, fara a avea PFA, doar simplu cetatean, pot depune declaratia 200 pana pe 25 mai? Pot pati ceva daca declar veniturile? Sau cum se procedeaza?
Va rog, am mare nevoie de ajutor.
Cel mai recent răspuns: AnaMarie , utilizator 12:35, 19 Aprilie 2015
Daca nu ati avut pfa sau alt fel de contracte civile de prestari servicii sau de drepturi de autor, nu aveti pentru ce sa depuneti declaratia 200. Daca aveti o asa activitate semnificativa, e bine ca macar acum sa mergeti la registrul comertului si sa va autorizati ca pfa cu codul caen corespunzator activitatii.
Va multumesc pentru raspuns.
Chiar daca nu am avut niciun contract dar banii mi-au intrat in cont tot nu trebuie sa platesc?
Nu pot fi acuzata de evaziune fiscala deoarece am ascuns sursa impozabila?
Acum e bine sa dati detalii. Ati lucrat pentru firme? De la ele aveti venituri, ele au retinut si platit ceva impozite pentru acesti bani? Oricum daca nu e aceasta situatie, declaratie 200 nu puteti depune pentru ca acolo va trebui sa bifati tipul de venit si nu aveti cum sa optati daca nu ati avut pfa sau ceva contracte.
Am efectuat servicii de redactare pentru persoane fizice, nu firme sau PFA, pur si simplu intelegeri intre 2 persoane. In cursul anului 2014 am realizat venituri pe care as dori sa le declar. Este posibil asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii ce revin unui pfa fara activitate flory_a42 flory_a42 Buna ziua! Pentru un PFA care in anul 2015 nu a avut activitate (nu a avut venit) ce trebuie facut astfel incat sa nu apara datorii la impozit si la ... (vezi toată discuția)
Plata taxe si impozite fara pfa razgandeanu1 razgandeanu1 Buna seara! Eu lucrez ca freelancer, si urmeaza sa obtin venituri din strainatate, si as dori sa intru in legalitate. Trebuie neaparat sa fiu PFA sau firma ... (vezi toată discuția)
Obligatia persoanelor fizice de a-si declara veniturile realizate in 2012 pana la 27 mai doodo doodo Referitor la obligatia pers. fizice de a-si declara veniturile, am si eu o intrebare.Daca am lucrat la aceasi firma din anul 2004 pina in data de ... (vezi toată discuția)