Buna ziua, am o intrebare legata de renuntarea la paternitate. Pe scurt: sotii sunt divortati de 5 ani, minorul ( o fetita acum in varsta de 15 ani ) a fost incredintat mamei, tatal nu a avut posibilitate financiara sa plateasca pensie alimentara lunar, doar ocazional. Fosta sotie impreuna cu fiica si-au intemeiat o alta familie in Italia. Fiica insa, pune acum conditii tatalui : ori plateste o suma de bani lunar ( cu mult peste pensia alimentara),ori renunta la paternitate, pentru a putea fi infiata de sotul mamei sale si sa beneficieze de drepturile banesti din Italia. Intrebarea este: ce presupune renuntarea la paternitate si ce implicatii are pe termen lung, mai este obligat tatal natural sa plateasca pensie alimentara?Multumesc mult
Inteleg ca tatal e ”conditionat”, insa pentru ce? Adica in contrapartida la ce?
Este dificil de acceptat un astfel de santaj, iar fetita observ ca e destul de mare incat sa conditioneze viata adultilor... trebuie apreciat daca aceasta adoptie este realmente in interesul copilului, caci un nou tata care sa doreasca nu sa creasca ori sa iubeasca un copil, ci sa incaseze drepturi patrimoniale pentru el... nu stiu daca e de dorit.
De asemenea, copila dar mai ales mama ei ar trebui sa inteleaga efectele privitoare la drepturi parentale pe urmatorii 3 ani...
Apoi, nu cunosc de ce drepturi banesti ar beneficia suplimentar daca ar avea un parinte italian fata de daca ar fi doar rezident in Italia... exact, concret, enumerare la obiect. Alocatia de copil tot o primeste, asa incat cineva nu e corect informat. Nu stiu cine.
Adoptii
elvira5
Buna,as dori sa stiu daca este posibil ca fetita mea minora de 13 ani care o am incredintata spre crestere si educare,cu o sentinta jud. si irevocabila,e a ... (vezi toată discuția)