avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Relatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Relatii de munca

Buna ziua,sunt bugetar,am studii superioare,si am salariu minim pe economie(975)lei.Este corect? Stiu ca pentru studii superioare salariul minim trebuie sa fie de 2 ori salariu minim pe economie.Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 20 Aprilie 2015
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii .

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Astfel de la 01.01.2015, salariul minim brut este de 975 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

In sectorul bugetar, salariile sunt stabilite prin lege.

Potrivit HG nr.1091/2014, art.2 , pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pentru studii superioare in 2015 pe cartea de munca maxx_maxxx2004 maxx_maxxx2004 Buna seara, Date fiind ultimele modificari din Codul Muncii si altele diverse H.G.-uri si O.U.G.-uri, ce salariu minim poate trece pe cartea de munca un ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie persoane studii superioare irinacirjaleanu irinacirjaleanu Am fost la un interviu si mi s-a spus ca pentru inceput mi se va da un sal.minim pe econ de 900 si ceva ron...as vrea sa stiu daca legea face diferenta intre ... (vezi toată discuția)
Salariu pentru inginer Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Un inginer angajat la o firmă particulară cu ce salariu minim e angajat? (vezi toată discuția)