avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare tva pt prestare servicii contract
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare tva pt prestare servicii contract

Buna ziua,

V-as ruga sa ma ajutati in ceea ce priveste urmatoarea problema: intre societatea mea (platitoare de tva) si o persoana fizica a fost incheiat un contract de consulatanta, prin care acesta din urma se obliga sa ne asigure servicii de consultanta, fara e fi emisa vreo factura.
Intrebare: FIrma mea inregistreaza TVA, doar in baza contractului, fara a fi specificat in contract acest lucru.

Rog temei legal....Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 13:50, 25 Iunie 2009
Presupun ca este vorba de o persoana fizica autorizata....pe ce baza se face plata ...sau cum se face?...lunar , trimestrial, septamanal?
Daca persoana fizica(PFA zic eu) este neplatitor de TVA , nu aveti cum sa va deduceti TVAul .Inregistrati doar cheltuiala.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina pfa violeta iurascu violeta iurascu Buna ziua, Un PFA a cumparat o masina la inceputul activitatii sale ( transport persoane in baza contractelor cu clientii) virand suma necesara de bani ( el ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil de la persoana fizica colonelu colonelu Va salut ! Am o firma si am gasit la cineva spatiu pentru sediu . Problema e ca e vorba de o persoana fizica . Pot sa fac contract intre societatea mea si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile prin pfa tra65 tra65 Buna ziua, Sunt un incepator in business. Recent (o saptamana) am infiintat un PFA si inca nu-mi este clar ce cheltuieli se pot deduce, pe o astfel de ... (vezi toată discuția)