avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am gasit un revolver vechi - inregistrare in vederea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am gasit un revolver vechi - inregistrare in vederea pastrarii

Salutare! Am gasit facand curatenie in casa bunicului un revolver care i-a apartinut. Vechimea este de cel putin 65 de ani. Se gaseste in stare relativ buna,atacat de rugina dar nu gaurit. Care sunt pasii de urmat? Trebuie sa merg intai la un armurier sau intai sa-l declar la politie? Dupa mine s-ar incadra la arme de colectie----eu cel putin asa il consider.
Cel mai recent răspuns: Comatus , utilizator 17:55, 21 Aprilie 2015
Arma gasita trebuie predata de indata politiei.
Regimul juridic al armelor şi muniţiilor este reglementat de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată (publicată în Monitorul Oficial al României nr. 425 din 10 iunie 2014) şi de H.G. nr. 130/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 (publicată în Monitorul Oficial al României nr. 241 din 23 martie 2005), cu modificările și completările ulterioare, de HG 1914/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor cap. VI din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor (publicată în Monitorul Oficial nr.1050 din 29 decembrie 2006) şi de O.G. nr.26/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 (publicată în Monitorul Oficial al României nr. 628 din 29 august 2008).
În conformitate cu art. 3 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor Inspectoratul General al Poliţiei Române este autoritatea competentă care exercită controlul privind deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor, precum şi cu privire la operaţiunile cu arme şi muniţii.


Neavand documente de provenienta va revine obligatia sa il predati autoritatilor=serviciul de arme si munitii din cadrul politiei
E din perioada interbelica cand exista o alta legislatie. Singura `mentionare` a armei este in arhivele cnsas sub forma unor note si a unor verificari care nu au avut niciun rezultat---Bunicul--fost detinut politic-- a amenintat cu arma un ofiter de securitate care intrase fraudulos (fara mandat) pe proprietatea lui. Da---exact cum vedeti prin filmele americane Ai mandat? Nu. Atunci iesi afara + 77 injuraturi pe care nu le pot reproduce aici!
In urma cercetarilor nici ofiterul nici arma nu a fost gasit,a.
Ptr mine are o valoare patrimoniala de asta ma intereseaza cum o pot inregistra nu cum o pot pierde.....
Stiam si eu de legea aia dar nu am reusit sa inteleg cum se procedeaza,,,,,ca sa nu mai zic ca nu mi se pare drept,,,,,daca gasesti o comoara sau petrol le declari si primesti un procent asa mi se pare, de ce in cazul armelor nu se aplica acelasi principiu?

Nu stiu daca va amintiti cate cazuri de bombe gasite la fier vechi au tot aparut in presa......Ptr ca nu poti avea nimic ptr nimic nicaieri in lumea asta sau cum zice romanul 1 ban dai 1 ban face......Asadar trebuie schimbata legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere arma cu aer comprimat vidrag vidrag Va rog sa ma sfatuiti in problema urmatoare. Am achizitionat in anul 2003 o pusca cu aer comprimat, cal 4.5, de la un magazin autorizat, pe baza cazierului ... (vezi toată discuția)
Uzul de arma neletala-legea armelor si munitiilor 2011 Utilizator_Arma_NEletala Utilizator_Arma_NEletala Buna ziua, sunt un detinator de arma neletala ( pistol cu bile de cauciuc ) procurat legal. Am citit legea armelor si munitiilor din 2011 si am cateva ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)