avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cazare externa fara document justificativ
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cazare externa fara document justificativ

Cheltuiala cu cazarea externa (la un prieten )este deductibila la calculul impozitului pe profit. Persoana din strainatate a dat o declaratie cas-au cazat la ea.In acest caz pot acorda 75 % din plafonul de cazare?
Cel mai recent răspuns: aveno , utilizator 22:35, 26 Iunie 2015
Cu aceiasi problema m_am confruntat si eu dar nu am gasit un raspuns lamuritor motiv pentu care am considerat ca fiind cheltuiala nedeductibila din urmatoarele motive.
1."art. 6 din Legea contabilităţii republicată nr. 82/1991 „orice operaţiune economico-financiară efectuată se consemnează în momentul efectuării ei într-un document care stă la baza înregistrărilor în contabilitate, dobândind astfel calitatea de document justificativ”.
2.prevederilor art. 21 alin. (4) lit. f) din Codul fiscal, cheltuielile înregistrate în contabilitate, care nu au la bază un document justificativ, potrivit legii, prin care să se facă dovada efectuării operaţiunii sau intrării în gestiune, după caz, potrivit normelor, sunt cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonul fiscal dates.raluca dates.raluca Buna ziua, bonul fiscal daca are o valoare mai mare de 100 de lei nu mai este deductibil? Exista vreo lege? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pfa danatr danatr bonurile fiscale mai mici de 100 ron trebuie sa fie insotite de factura fiscala? (vezi toată discuția)
Este obligatoriu? costicul costicul Este obligatoriu sa completam raport de gestiune zilnic la o intreprindere individuala? (vezi toată discuția)