Cheltuiala cu cazarea externa (la un prieten )este deductibila la calculul impozitului pe profit. Persoana din strainatate a dat o declaratie cas-au cazat la ea.In acest caz pot acorda 75 % din plafonul de cazare?
Cu aceiasi problema m_am confruntat si eu dar nu am gasit un raspuns lamuritor motiv pentu care am considerat ca fiind cheltuiala nedeductibila din urmatoarele motive.
1."art. 6 din Legea contabilităţii republicată nr. 82/1991 „orice operaţiune economico-financiară efectuată se consemnează în momentul efectuării ei într-un document care stă la baza înregistrărilor în contabilitate, dobândind astfel calitatea de document justificativ”.
2.prevederilor art. 21 alin. (4) lit. f) din Codul fiscal, cheltuielile înregistrate în contabilitate, care nu au la bază un document justificativ, potrivit legii, prin care să se facă dovada efectuării operaţiunii sau intrării în gestiune, după caz, potrivit normelor, sunt cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.